La 16 ani, Elisabeta Lipa a vrut sa renunte la canotaj A participat la sase Olimpiade, a cucerit cinci medalii de aur, a revenit de trei ori asupra deciziei de retragere, ultima oara la 40 de ani. In anul 2000 a fost declarata cea mai buna canotoa

La 16 ani, Elisabeta Lipa a vrut sa renunte la canotaj

A participat la sase Olimpiade, a cucerit cinci medalii de aur, a revenit de trei ori asupra deciziei de retragere, ultima oara la 40 de ani. In anul 2000 a fost declarata cea mai buna canotoare a secolului XX de catre Federatia Internationala de Canotaj. Este vorba despre Elisabeta Lipa, un model pentru tinerii canotori romani.

NOVICE. Lipa a inceput canotajul la 15 ani, dupa ce antrenoarea Ileana Pavel i-a ""zugravit"" in culori extrem de atragatoare acest sport. ""La varsta aceea, nu aveam nici o idee despre ce inseamna canotajul. Iar doamna Pavel mi-a vorbit despre niste barci lungi si ascutite, soare, caldura. Auzind toate acestea, mi-am zis ca ar trebuit sa incerc, mai ales ca totul parea asa frumos. Numai ca, dupa doua luni am vrut sa renunt: nimic din ce-mi zisese antrenoarea nu avea acoperire in realitate. Am fost duse (mai erau fete) intr-un cantonament la Ramnicu Valcea, am invatat sa vaslesc pe baraj si mi s-a parut atat de greu, incat am vrut sa-mi fac bagajele si sa plec acasa"", isi aduce aminte cu nostalgie de primele momente cand a facut cunostinta cu sportul cu ajutorul caruia a devenit celebra in lume. Pana la urma, Ileana Pavel a convins-o sa nu paraseasca insa cantonamentul, explicandu-i ca nu se poate din prima sa aiba parte de barci ascutite si de soare. Pentru ca, o data cu performantele, lucrurile se vor schimba in bine. ""A avut dreptate. Dupa ce am castigat primul titlu, nu m-am mai oprit timp de 24 de ani"", ne-a declarat campioana olimpica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.