Companiile care au solicitat conditii inacceptabile nu vor fi selectate pe lista scurta, a declarat ieri, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, informeaza Mediafax. "Selectia investitorilor se va face in functie de oferta fiecaruia, de ce
Companiile care au solicitat conditii inacceptabile nu vor fi selectate pe lista scurta, a declarat ieri, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, informeaza Mediafax. "Selectia investitorilor se va face in functie de oferta fiecaruia, de ce anume cere, pentru ca fiecare cere ceva. Unii cer, de exemplu, contracte pe termen lung de cumparare a curentului de catre stat. Evident ca nu vom accepta astfel de conditii", a spus Seres.
El a nominalizat, in acest sens, compania KHNP din Coreea de Sud. Pe de alta parte, Seres s-a declarat de acord cu investitorii care vor sa preia energia pentru consumul propriu. "De exemplu, Alro a facut o oferta, dar acolo el este cumparator, evident ca asta e in regula", a afirmat Seres. Autoritatile au primit 15 scrisori de intentie pentru participarea la constructia grupurilor 3 si 4 ale centralei nuclearoelectrice de la Cernavoda, depuse de 16 companii. Firmele interesate sunt Electrabel Belgia, Electrica Romania, RWE Power Germania, E.ON Energy Germania, Enel Italia, Iberdrola Spania, KHNP Coreea de Sud, AES Romenergia SUA, Ansaldo Italia in consortiu cu AECL Canada, Unit International Belgia - Turcia, Cerna Hora Cehia, Gabriel Resources Canada, AFEN Romania, Alro Romania, ASAM -TESS Conex Iasi Romania. Comisia de selectare a investitorilor, constituita la nivelul Ministerului Economiei si Comertului, va realiza, pana la 30 iunie, o lista scurta a potentialilor investitori. Firmele selectate pentru constituirea companiei de proiect pe lista scurta vor depune pana la sfarsitul lunii iulie oferte angajante si vor incepe negocierile. Compania de proiect va trebui sa detina un capital social initial de circa 650 de milioane de euro, ceea ce reprezinta 30% din valoarea totala a investitiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.