Proiectul de lege privind unele masuri pentru finalizarea privatizarii BCR a fost amanat de Comisia Juridica din Senat in vederea completarii de catre guvern a materialului explicativ aferent proiectului. Celelalte doua comisii sesizate pentru raport
Proiectul de lege privind unele masuri pentru finalizarea privatizarii BCR a fost amanat de Comisia Juridica din Senat in vederea completarii de catre guvern a materialului explicativ aferent proiectului. Celelalte doua comisii sesizate pentru raport respectiv Comisia de buget-finante si Comisia de privatizare, au acordat raport favorabil proiectului de lege privind finalizarea privatizarii BCR. Senatorii opozitiei au reprosat ca nu li s-a pus la dispozitie intregul contract de privatizare, inclusiv clauzele confidentiale. Senatorul social-democrat Serban Nicolae considera ca un contract deja semnat nu poate face obiectul dezbaterii parlamentare, iar Antonie Iorgovan a apreciat ca guvernul a inaintat parlamentului proiectul intrucat este vorba "de o privatizare cu cantec". De asemenea, senatorii au invocat lipsa de timp pentru studierea proiectului, dar presedintele Agentiei Nationale pentru Asigurare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, le-a replicat ca proiectul se afla pe site-ul ANAF inca din luna decembrie 2005.
Presedintele ANAF a precizat ca amanarea dezbaterii proiectului nu afecteaza privatizarea BCR intrucat finalizarea acestui proiect este prevazuta pentru 21 decembrie. "Nu inteleg de ce proiectul este criticat. Am negociat la sange absolut tot. Nu exista nici un motiv de critica decat, eventual, politic", a spus Sebastian Bodu. Proiectul de lege va intra din nou in dezbaterea Comisiei Juridice a Senatului saptamana viitoare in cadrul unei sesiuni extraordinare sau in toamna, in lipsa unei sesiuni extraordinare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.