Curtea de Apel Bucuresti a decis ieri ca Mohammad Munaf si Omar Hayssam, acuzati de rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, sa fie judecati separat, pentru ca procedura greoaie de citare cu strainatatea sa nu mai blocheze judecarea acestui dosa
Curtea de Apel Bucuresti a decis ieri ca Mohammad Munaf si Omar Hayssam, acuzati de rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, sa fie judecati separat, pentru ca procedura greoaie de citare cu strainatatea sa nu mai blocheze judecarea acestui dosar.

Problema disjungerii dosarului lui Munaf a fost ridicata din oficiu de completul de judecata, reprezentantul Parchetului fiind de acord cu judecarea separata. Avocatii lui Hayssam
s-au opus insa, aratand ca pentru aflarea adevarului Munaf trebuie oricum audiat in dosarul lui Hayssam, daca nu ca inculpat, atunci ca martor (in cazul disjungerii). Aceasta problema a fost discutata dupa ce instanta a incercat sa-l audieze pe Omar Hayssam, dar nu a reusit din cauza unui ""cocktail de analgezice"" cu care sirianul a fost tratat inainte de a ajunge in fata judecatorilor. Judecatorii au stabilit un nou termen, la 12 iulie, solicitand inculpatului ca pana atunci sa-si rezolve problemele medicale astfel incat sa fie apt pentru a fi audiat. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.