Ca medic care am condus peste 20 de ani o unitate spitaliceasca, doresc sa-mi exprim si eu cateva opinii in legatura cu ce se intampla in sistemul de sanatate. In urma cu cateva zile, la un post tv am auzit ca "lumea" nu este multumita de casele de a
Ca medic care am condus peste 20 de ani o unitate spitaliceasca, doresc sa-mi exprim si eu cateva opinii in legatura cu ce se intampla in sistemul de sanatate. In urma cu cateva zile, la un post tv am auzit ca "lumea" nu este multumita de casele de asigurari de sanatate publica, pentru ca nu controleaza activitatea medicilor de familie si a unitatilor spitalicesti din subordine, pretentie care ar fi foarte greu sau aproape imposibil de realizat. Aceasta din doua motive: pentru ca nu au personal suficient si pregatit in acest sens si pentru ca nu este stabilita o metodologie de control in acest sens.
Ma voi referi in continuare la metoda folosita "inainte" pentru exercitarea acestui control. Dispensarele medicale erau arondate spitalelor teritoriale si, lunar, se organiza o sedinta de lucru, la nivelul spitalelor cu toti medicii dispensarelor arondate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.