Mircea Geoana (PSD), Sorin Oprescu (PSD) si Vadim Tudor (PRM) au folosit foarte putin cartela pentru a-si exprima votul in plenul Senatului, reiese dintr-o cercetare lansata ieri de Institutul de Politici Publice. IPP a realizat acest studiu, in per
Mircea Geoana (PSD), Sorin Oprescu (PSD) si Vadim Tudor (PRM) au folosit foarte putin cartela pentru a-si exprima votul in plenul Senatului, reiese dintr-o cercetare lansata ieri de Institutul de Politici Publice. IPP a realizat acest studiu, in perioada 19 aprilie - 26 iunie, cu ajutorul unei aplicatii web care contine informatii despre prezenta la votul electronic, initiativele, interpelarile si luarile de cuvant ale senatorilor. In aceste conditii, senatorul care, desi este prezent in cladirea Senatului sau chiar in plen, si nu foloseste cartela electronica pentru a vota, apare ca fiind absent. Campionul absentelor la vot, Geoana, isi ameninta chiar zilele trecute colegii de partid ca nu se vor mai regasi pe viitoarele liste daca chiulesc din Parlament. Regula ce, probabil, nu se aplica si presedintelui PSD.
Daca luam in considerare cifrele seci prezentate in studiu, reiese ca senatorul PRM Gheorghe Funar este un model: a folosit cel mai mult cartela de vot, a avut cele mai multe interventii in plen si cele mai multe initiative legislative. Funar este secondat de Alexandru Peres (PD) si Mihai Tabuleac (PNL). In topul luarilor de cuvant conduce detasat Gheorghe Funar, urmat de Nicolae Vacaroiu (PSD) si Peter Eckstein Kovaci (UDMR).
Monitorizarea parlamentarilor
"Faptul ca i-am enervat asa de tare este pentru noi un succes care ne bucura, dupa luni intregi de lucru la aceasta baza de date si consideram, chiar daca ea este in acest moment seaca, va avea un impact puternic asupra relatiei dintre parlamentar si circumscriptie, pentru ca in felul acesta putem urmari ce face exact parlamentarul, daca este prezent la vot, asa cum noi i-am cerut sa fie in momentul in care l-am ales", a aratat directorul IPP Violeta Bau. Reprezentantii IPP au dat si un comunicat in care sunt reproduse fragmente din stenograma sedintei din 19 iunie a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, in care Victor Ponta (PSD), Valeriu Zgonea (PSD), Petru Calian (PC) si Marton Arpad (UDMR) critica modul in care institutul foloseste informatiile de pe site-ului Camerei. Violeta Bau considera ca declaratiile celor patru sunt "stupefiante si inacceptabile", IPP aflandu-se in discutii cu avocatii pentru a stabili "oportunitatea recurgerii la Justitie pentru protejarea onoarei si reputatiei institutului, respectiv a libertatii de exprimare".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.