Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a declarat luni in interventia de final din cadrul dezbaterilor asupra motiunii simple pe tema educatiei, initiata de PSD, ca nu are nevoie de "cecuri in alb, iar functia de ministru nu reprezinta un ciolan".Hardau
Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a declarat luni in interventia de final din cadrul dezbaterilor asupra motiunii simple pe tema educatiei, initiata de PSD, ca nu are nevoie de "cecuri in alb, iar functia de ministru nu reprezinta un ciolan".Hardau a dezmintit acuzatiile de imixtiune politica in invatamant, catalogandu-le drept "incorecte". El a spus ca din 12.000 de directori, doar 10% dintre acestia au fost numiti directori noi. Referindu-se la inspectori, Hardau a precizat ca doar 12% din inspectori au fost inlocuiti. Ministrul Educatiei a afirmat ca este nevoie de o reforma in invatamant care sa porneasca "din interior". Referindu-se la scandalul subiectelor pentru examenul de capacitate Hardau a sfatuit la rabdare, deoarece lucrurile "sunt mai complicate decat sunt prezentate".

Bacul si canicula
Examenul de Bacalaureat a continuat, ieri, cu cea de-a doua zi a probei orale la Limba si Literatura Romana. Pentru sesiunea iunie-iulie 2006 a Bacalaureatului s-au inscris 191.299 de elevi, repartizati in 571 de centre de examen. Lucrarile vor fi evaluate in 154 de centre regionale de aproximativ 40.000 de cadre didactice. Examinarea s-a realizeazat de doi profesori, in prezenta a cel putin trei candidati. Profesorii examinatori au putut interveni cu intrebari lamuritoare sau suplimentare, de regula dupa ce candidatul si-a prezentat raspunsurile. Candidatii care nu s-au prezentat la o proba orala sunt declarati "neprezentati" la examenul de Bacalaureat si nu mai participa la examenele urmatoare. Nu se admit contestatii la probele orale si practice din cadrul examenului de Bacalaureat (cu exceptia probei de dicteu melodic si armonic, de la profilul artistic - muzica). Subiectele pentru probele orale au fost elaborate la nivel national si au avut un grad de complexitate ce permite tratarea lor integrala in maxim 10-15 minute.
In toate centrele de examen trebuie asigurata asistenta medicala permanenta si apa potabila in salile de examene, atat pentru profesorii din comisii, cat si pentru candidati, a decis Comisia Nationala de Bacalaureat, avand in vedere temperaturile foarte ridicate inregistrate in aceasta perioada, dar si prognoza meteo pentru urmatoarele zile.
Este indicat ca probele examenului sa se desfasoare in sali unde temperaturile nu sunt foarte ridicate sau unde ferestrele sunt protejate impotriva razelor soarelui, se arata intr-un comunicat transmis marti de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC).
Inainte de probele orale, comisiile trebuie sa asigure accesul candidatilor in unitatile de invatamant in spatii ferite de temperaturi ridicate iar programarea sa fie revizuita astfel incat timpul de asteptare sa fie acceptabil. In cazul in care temperaturile se mentin la o valoare la fel de ridicata, se recomanda programarea candidatilor care participa la proba de educatie fizica in intervale orare convenabile.La Colegiul "Virgil Madgearu", cea de-a doua zi din cadrul probei la limba si literatura romana a inceput la ora 8 din cauza caldurii, se mai mentioneaza in comunicat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.