PNL a comandat in taina un megasondaj de opinie, atat la nivel national cat si judetean. Sondajul are caracterul unei cercetari secrete deoarece testeaza notorietatea si increderea tuturor reprezentantilor PNL din Guvern si a parlamentarilor liberali
PNL a comandat in taina un megasondaj de opinie, atat la nivel national cat si judetean. Sondajul are caracterul unei cercetari secrete deoarece testeaza notorietatea si increderea tuturor reprezentantilor PNL din Guvern si a parlamentarilor liberali, dar si a principalilor competitori de la alte partide din fiecare judet. Surse din conducerea PNL ne-au declarat ca din datele partiale rezulta ca Alianta D.A. ar avea circa 44% din voturi, iar daca cele doua partide ar candida separat PD ar obtine 23,5%, PNL 18,7% iar 1,8% din votantii Aliantei nu s-ar mai prezenta la urne. De asemenea, megasondajul liberalilor mai evidentiaza doua aspecte interesante. Este vorba de scaderea PSD la o cota de circa 19%-20%, fapt care arata ca social-democratii lui Geoana nu isi pot reveni dupa scandalurile de coruptie care au macinat partidul. Sursele noastre au precizat ca forurile de conducere ale PNL sunt convinse ca la un asemenea scor PSD nu este tentat in mod real de alegeri anticipate deoarece acestea ar reprezenta un dezastru pentru stanga, iar sansele ca Guvernul Tariceanu sa supravietuiasca si dupa 1 ianuarie 2007 cresc, astfel, considerabil. Ceea ce este intr-adevar ingrijorator pentru liberali, au explicat sursele citate, electoratul dezamagit de PSD se reorienteaza spre Vadim Tudor si PRM, care in estimari a depasit deja PSD, avand 21,5% si are tendinte de crestere. De asemenea, datele preliminare mai arata o stagnare a PNG in jurul pragului parlamentar de 5%. Sursele noastre au precizat ca daca s-ar mentine o asemenea tendinta se poate ajunge la o reeditare a situatiei din 2000, de data aceasta fiind posibil ca la urmatoarele alegeri prezidentiale marea finala sa se joace intre Traian Basescu si Vadim Tudor. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.