Doi batrani din Constanta au fost tarati din pat, culcati la pamant cu arma la tampla, in propria lor casa, in timpul unei perchezitii ratate de catre fortele de ordine. Un procuror din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitat
Doi batrani din Constanta au fost tarati din pat, culcati la pamant cu arma la tampla, in propria lor casa, in timpul unei perchezitii ratate de catre fortele de ordine. Un procuror din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), insotit de o echipa din cadrul directiei similare apartinand IGPR, plus membri ai trupelor speciale ale Jandarmeriei Romane au dat buzna, ieri, la ora sase dimineata, in imobilul de pe strada Verde, numarul 64 din Constanta. Fortele de ordine au ridicat din pat doi batrani, in varsta de 64, respectiv 73 de ani, i-au pus cu burta la pamant, si, sub amenintarea pistolului, le-au varat sub ochi un mandat de perchezitie. De parca ar fi fost niste infractori deosebit de periculosi.
"Gata ba, ca am gresit adresa"
Dupa ce au cotrobait prin casa, "fortele de ordine" si-au dat seama ca au gresit adresa. Femeia, Ana Chirazi, in varsta de 65 de ani, a declarat, speriata ca a auzit "cainele latrand, si apoi o bufnitura", iar pana sa ajunga la usa sau la fereastra sa vada ce se intampla, "mi-a zburat usa, au intrat trei mascati si trei civili, care au urlat "Sus mainile!". Eu eram in camasa de noapte. S-au dus in dormitor peste sotul meu, i-au pus pistolul la cap, si apoi i-au aratat o hartie de care ziceau ca e mandat de perchezitie". Sotul femeii, Gheorghe Chirazi, are 73 de ani, dar asta nu a contat prea mult prea "zelosii oameni ai legii".
La un moment dat, jandarmii au fost opriti de "un civil", care le-a spus "gata ba, ca am gresit adresa". Intr-adevar, pe mandatul de perchezitie era trecuta adresa Strada Verde, numarul 64 A. Aici, locuieste Marian Ciuperca, care are un fiu de 14 ani, Valentin Ciuperca. Marian Ciuperca ne-a declarat ca s-a trezit in curte cu fortele de ordine, si a sarit sa lege cainele, un rotweiler, pentru ca jandarmii se pregateau sa il impuste. Mai mult, omul sustine ca i-a intrebat pe jandarmi si politisti ce vor, dar nu a primit decat o hartie. Mandatul de perchezitie, cel pe baza caruia "zelosii oameni de ordine" intrasera gresit in casa batranilor.
"Era calculatorul copilului"
Jandarmii si politistii au intrat in casa familiei Ciuperca, unde "dupa ce au rascolit tot, au luat calculatorul baiatului, pentru ca sa verifice hardul la Bucuresti". Marian Ciuperca sustine ca i-a rugat pe acestia sa nu ii ia hardul, explicandu-le ca nu are computerul conectat la Internet, si este folosit doar de fiul sau, pentru a se juca. Politistii au incheiat un proces-verbal, prin care se stabilea faptul ca lui Marian Ciuperca i-a fost confiscat hardul, care a fost semnat de catre subcomisarul Lucian Paduraru, inspector Silviu Pitran si inspector principal Andrei Ciuraru.
Culmea tupeului este ca, dupa ce ca au intrat peste ei in miez de noapte si i-au amenintat cu arma, "oamenii legii" i-au adus si pe cei doi batrani pentru a semna respectivul proces-verbal, in calitate de martori. Nu este clar cine va plati pentru paguba materiala si pentru sperietura suferita de sotii Chirazi, care au fost agresati in miez de noapte, in propria casa, de niste incompetenti a caror meserie este de fapt protejarea cetateanului. Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Alin Avram, a confirmat, ieri, pentru reporterii ZIUA, producerea incidentului, dar a tinut sa precizeze ca "baietii nostri nu sunt de vina, pentru ca la astfel de descinderi, cum le spuneti dumneavoastra, noi nu decidem".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.