Urmaresc indeaproape ce se intampla in inima Banatului, la una dintre cele mai iubite echipe din fotbalul romanesc. Iubita si cu o mare traditie, cum nu au alte echipe din orasele tarii. Pentru ca actuala "Poli" este urmasa de drept a celebrelor Chin
Urmaresc indeaproape ce se intampla in inima Banatului, la una dintre cele mai iubite echipe din fotbalul romanesc. Iubita si cu o mare traditie, cum nu au alte echipe din orasele tarii. Pentru ca actuala "Poli" este urmasa de drept a celebrelor Chinezul, campioana anilor '20 si Ripensia, cea mai titrata grupare a anilor '30, din secolul trecut. Dar cum traditia nu mai este respectata de nimeni, cum istoriei, fie ea si fotbalistica putini ii mai acorda importanta, asa si cu toate cate s-au intamplat pe Bega dupa razboi, cand Politehnica si CFR au incercat sa mai ridice capul, dar au fost necrutator lovite de forte care n-au prea mai tinut cont de fotbal. N-au mai tinut cont de nimic decat de interesele celor doua cluburi mari din Bucuresti, cluburile perioadei comuniste.
Un italian Zambon a incercat ceva dar a esuat in propria-i neputinta. A mai incercat si Dobos, care a adus el o echipa pe Bega. Isirea din mediocritate s-a lasat insa asteptata.
Mai nou, un oarecare domn, Marian Iancu, reprezentant al unui mare concern Balcan - Petroleum, care cam face naveta intre Timisoara si arestul Parchetului, s-a avantat sa formeze o echipa cu adevarat puternica, una care sa reaminteasca de Chinezul si Ripensia. Bani zice ca are, jucatori a adus, dar minunea nu s-a intamplat. Cu Olaroiu a ratat. Si cu Hagi a ratat. Acum a pus ochii pe Sorin Cartu. Solutia mi se pare mai viabila decat cea cu Razvan Lucescu. De ce? Simplu. Pentru ca fostul component al Craiovei Maxima este un tehnician care stie sa construiasca echipe, sa le puna pe picioare, sa le faca sa... zboare.
Sorin Cartu a reusit cu Universitatea, a reusit cu Extensiv, a reusit cu Otelul si a reusit cu FC Arges, pe care a salvat-o de la retrogradare.
Va reusi el si pe Bega?
Eu unul sunt convins ca da. Cred ca alegerea lui Marian Iancu este una de nota 10. Lui Sorin ii trebuie doar iubirea si intelegerea timisorenilor mai ales privindu-l pe Alexa. Ca sa izbuteasca.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.