Directorul de comunicare al Aviatiei Utilitare Bucuresti SA, Cosmin Barbu, sustine ca societatea este la un pas de a fi lichidata artificial, pentru a fi deposedata de cei 89.000 de metri patrati de teren pe care ii detine in nordul Capitalei. Repre

Directorul de comunicare al Aviatiei Utilitare Bucuresti SA, Cosmin Barbu, sustine ca societatea este la un pas de a fi lichidata artificial, pentru a fi deposedata de cei 89.000 de metri patrati de teren pe care ii detine in nordul Capitalei. Reprezentantii Aviatiei Utilitare mai declara ca mai multe firme de lichidare judiciara ar fi solicitat reorganizarea unitatii, in baza unor creante inexistente in realitate, tocmai pentru a pune mana pe cei 89.000 mp ai unitatii. Valoarea terenului se ridica la zeci de milioane de euro.

Batalie pentru cei 89.000 de metri patrati ai Aviatiei Utilitare Bucuresti SA: terenul situat in zona de nord a Capitalei valoreaza zeci de milioane de euro si “face cu ochiul” multor “intreprinzatori”. Reprezentantii Aviatiei Utilitare sustin ca printre cei interesati sa puna mana pe activele societatii s-ar numara si cateva firme de administrare si lichidare judiciara. Acesta sunt acuzate ca ar fi solicitat Tribunalului Bucuresti reorganizarea judiciara a Aviatiei Utilitare, in baza unor creante inexistente in realitate, tocmai pentru a pune mana pe cei 89.000 mp de teren.

Printre cei a cuzati de reprezentantii SC Aviatia Utilitara Bucuresti SA se numara “Moore Stephens RVA” SA, administrata de presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Reorganizare si Lichidare, avocatul Arin Stanescu, dar si “PriceWaterHouse Coopers Management Consultans” SRL. Cele doua firme de lichidare judiciara s-au inscris la masa credala,ca reprezentante ale “Bankcoop”, solicitand reorganizarea Aviatiei Utilitare, in baza unor datorii stinse, insa, intre timp. Mai mult, Aviatia Utilitara a depus si o plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti impotriva celor doua firme de lichidare judiciara.

Lichidare artificiala a Aviatiei Utilitare?

Imputernicitii celor doua firme de lichidare judiciara au sustinut in fata judecatorilor sindici ai Tribunalului Bucuresti ca au de recuperat de la Aviatia Utilitara, ca reprezentanti ai “Bankcoop”, aproximativ patru miliarde de lei vechi, intre care penalitatile si dobanzile reprezentau peste 3,1 miliarde de lei. Reprezentantii Aviatiei Utilitare contesta, insa, existenta datoriei, aducand in sprijinul afirmatiilor lor Conventia nr. 94317/9.11.2000 prin care se obligau - ceea ce s-a si intamplat - sa stinga datoria de 12.050 dolari fata de Bankcoop. Iar banii au fost achitati in transe, conform conventiei, inca din anul 2001, astfel ca penalitatile si dobanzile imense nu se mai justifica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.