Conceputa de „securisti cu mentalitati comuniste si nationaliste, Strategia de Securitate Nationala asumata de presedintele Traian Basescu trebuie regandita de la inceput si facuta din nou de catre guvern“, este de parere istoricul Mariu
Conceputa de „securisti cu mentalitati comuniste si nationaliste, Strategia de Securitate Nationala asumata de presedintele Traian Basescu trebuie regandita de la inceput si facuta din nou de catre guvern“, este de parere istoricul Marius Oprea. El a facut aceste afirmatii in cadrul unei „Audieri publice“, organizata de Asociatia Pro Democratia, Societatea Jurnalistilor profesionisti si Academia de Advocacy. Cu aceasta ocazie s-au adus numeroase critici pachetului de legi privind reglementarea sectorului securitatii. Principalul punct scos in evidenta in cadrul discutiilor a fost tendinta care reiese din legile propuse, si anume eludarea unui control mai riguros asupra activitatii serviciilor de informatii, precum si atribuirea acestora unor competente prea importante. Ministrul apararii Teodor Atanasiu a criticat in termeni destul de duri aceste legi, spunand ca Executivul este scos din aceasta ecuatie, serviciile urmand sa fie subordonate presedintelui. El a mentionat ca toate amendamentele sale, care schimba foarte mult continutul legilor asumate de presedinte, au fost depuse la guvern si vor fi dezbatute. La randul sau, Radu Stroe, c oordonatorul secretariatului general al guvernului, a criticat legile securitatii, afirmand ca serviciile au prea multe prerogative.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.