Institutiile rezultate din evolutia relatiilor sociale din Romania postdecembrista au determinat o dinamica fara precedent a dreptului, concretizata in adoptarea unui numar impresionant de acte normative menite sa reglementeze relatii si domenii noi
Institutiile rezultate din evolutia relatiilor sociale din Romania postdecembrista au determinat o dinamica fara precedent a dreptului, concretizata in adoptarea unui numar impresionant de acte normative menite sa reglementeze relatii si domenii noi ale realitatii romanesti.

Scopul legislatiei de tranzitie a fost si este initierea si parcurgerea etapelor reformei politice, institutionale, economice si administrative. Prin intermediul legislatiei de tip tranzitoriu au fost posibile incepand cu anul 1990 alegeri pentru Parlament si Presedinte, a fost creat cadrul juridic al dreptului de proprietate, al noului drept comercial, al dreptului muncii si protectiei sociale, a demarat reforma in justitie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.