Iesind din cheile Bicazului, drumul se lateste, dar nu cu mult. Imediat cum se termina cheile, ochii cad pe Lacul Rosu. Trunchiurile care ies deasupra apei, unele drepte ca niste tepuse, altele rupte si inclinate ca dupa dezastru, sunt primele care i
Iesind din cheile Bicazului, drumul se lateste, dar nu cu mult. Imediat cum se termina cheile, ochii cad pe Lacul Rosu. Trunchiurile care ies deasupra apei, unele drepte ca niste tepuse, altele rupte si inclinate ca dupa dezastru, sunt primele care iti atrage atentia.
Explicatia lor consta, intr-adevar, tot intr-un dezastru. In 1837, o alunecare de teren de mari dimensiuni cauzata de grohotisul gros care acopera versantii a facut ca apele rauletelor din zona sa se adune, iar nivelul crescut a inundat padurea din vale. Unii copaci sunt intorsi pentru ca s-au rupt in timpul alunecarii, iar altii au fost pur si simplu inecati de ape.
Desigur ca exista si o explicatie mai putin stiintifica, mai umana. Vizitatorul care se va duce pana la malul apei poate afla ca o prima legenda vorbeste de o fata din Ditrau numita Estera, care a fost rapita de un talhar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.