Coalitia functioneaza doar prin forta inertiei, iar dupa 2007 trebuie sa scuturam aceasta Coalitie, sa ne revedem dezideratele, sa refacem guvernul, a declarat ieri presedintele UDMR, Marko Bela, intr-un interviu acordat Agentiei Rompres. De asemenea

Coalitia functioneaza doar prin forta inertiei, iar dupa 2007 trebuie sa scuturam aceasta Coalitie, sa ne revedem dezideratele, sa refacem guvernul, a declarat ieri presedintele UDMR, Marko Bela, intr-un interviu acordat Agentiei Rompres. De asemenea, liderul UDMR si-a exprimat convingerea ca nu s-a asteptat ca, intr-un timp atat de scurt, partidele aflate la guvernare sa aminteasca de guvernarea CDR. In continuare va prezentam reactia reprezentantilor PD, PNL si PC la intrebarea: "Functioneaza actuala coalitie de guvernamant doar prin forta inertiei?

Teodor Melescanu (vicepresedintele PNL):
"Este opinia lui Marko Bela pe care o vom lua in considerare, insa nu o impartasim. Coalitia functioneaza pentru ca are la baza doua obiective comune, si anume buna guvernare (o guvernare eficienta) si integrarea europeana la 1 ianuarie 2007. Momentan, acesta este un obiectiv comun. In privinta "asemanarii" dintre actuala coalitie si CDR, cred ca presedintele UDMR s-a referit la faptul ca, pe vremea cand era la guvernare cu PSD, minoritatea maghiara a obtinut, in materie de drepturi ale minoritatilor, mult mai multe lucruri decat acum. La fel si in perioada CDR. Este de necomentat o asemenea declaratie a lui Marko Bela intrucat face parte si el din actuala Coalitie. El este o parte a Coalitiei, desi vorbeste ca si cum s-ar afla in afara ei. Nu poti sa fii in Coalitie si s-o critici ca si cand te-ai afla in afara ei".

Ioan Oltean (vicepresedinte PD):
"Este adevarat ca in ultimul timp nu au mai existat intalniri intre liderii Coalitiei, dar asta nu inseamna ca actuala coalitie de guvernamant functioneaza doar prin forta inertiei. Declaratiile liderului UDMR nu se sustin daca luam in calcul faptul ca votul atat in Camera, cat si in Senat a functionat fara probleme. Mai mult, orice asemanare intre actuala Coalitie si guvernarea 1996-2000 este cel putin rauvoitoare. Nu poate exista nici un termen de comparatie intre prestatia celor doua guvernari".

Bogdan Ciuca (liderul deputatilor PC):
"Subiectul acesta a fost transat, dupa cum bine stiti, duminica trecuta, in cadrul Consiliului National al partidului, cand a fost adoptata o rezolutie prin care am cerut partenerilor de guvernare renegocierea protocolului Coalitiei. Noi ne-am manifestat, astfel, nemultumirile fata de actuala Coalitie. Dupa parerea noastra, coalitia functioneaza din cand in cand si destul de slab. In momentul de fata, unii iau decizii, iar altii trebuie sa le execute. Nu se poate asa! Interesele de partid trebuie subordonate interesului general, care este integrarea europena. Eu inca mai cred in puterea de a face acest lucru, adica de a subordona interesul personal sau de partid, interesului general. E adevarat ce spune presedintele Marko Bela. Cred totusi ca, la ora actuala, Coalitia duce lipsa de armonie".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.