Programul de sustinere a IMM, derulat de Agentia pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii se va desfasura prin intermediul Bancii Comerciale Carpatica, unde pot fi depuse cereri pentru finantare in intervalul 31 iulie - 25 august. Programul este operati
Programul de sustinere a IMM, derulat de Agentia pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii se va desfasura prin intermediul Bancii Comerciale Carpatica, unde pot fi depuse cereri pentru finantare in intervalul 31 iulie - 25 august. Programul este operational din data de 31 iulie.
Actiunea Agentiei are ca obiectiv sustinerea investitiilor realizate de firmele nou-infiintate si de IMM care activeaza in sectoarele economice prioritare, dar si cresterea volumului de activitate si a competitivitatii din aceste sectoare. Bugetul alocat pentru anul in curs este de peste 44,5 milioane RON.
Conditiile pentru contractarea unui imprumut prevad ca beneficiarii sa isi desfasoare activitatea in Romania, sa aiba capital social privat si sa fie cu plata la zi la bugetul de stat, bugetele speciale si la cele locale.
O alta conditie este ca cifra de afaceri neta raportata anual sa nu depaseasca 50 de milioane de euro sau sa detina active totale care depasesc echivalentul in lei a 43 de milioane de euro.
Finantarea pentru proiectele eligibile care includ firmele nou-infiintate si microintreprinderile nu va depasi 10.000 de euro, exclusiv TVA si nu poate sa acopere mai mult de 60% din valoarea de investitie.
Firmele mici si mijlocii vor beneficia de maximum 50.000 de euro, exclusiv TVA si nu pot acoperi mai mult de 60 de procente din totalul proiectului, informeaza Mediafax.
Finantarea nerambursabila poate fi utilizata pentru achizitionarea de active corporale si necorporale, precum terenuri, cladiri, constructii, masini, utilaje si echipamente, mijloace de transport de marfuri, brevete de inventie si licente.
De asemenea, se acorda sprijin financiar nerambursabil si pentru constructia, reconstructia, extinderea sau modernizarea de active corporale direct legate de realizarea proiectului de investitii.
Se pot finanta numai achizitiile de masini, utilaje, echipamente, mijloace de transport de marfuri care sunt noi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.