Gigi Becali, patronul Stelei, a anuntat ieri ca va face tot ce-i sta in putinta pentru a-l indeparta pe Dumitru Dragomir de la sefia LPF, dupa incercarea acestuia de a pune mana pe drepturile de televizare, prin initiativa legislativa sustinuta ieri
Gigi Becali, patronul Stelei, a anuntat ieri ca va face tot ce-i sta in putinta pentru a-l indeparta pe Dumitru Dragomir de la sefia LPF, dupa incercarea acestuia de a pune mana pe drepturile de televizare, prin initiativa legislativa sustinuta ieri in Camera Deputatilor. "M-am certat cu Mitica. Oricand as vrea ca Mitica sa fie inlaturat de la conducerea LPF. Nu mai vreau lupul la stana. L-am sustinut tot timpul, datorita mie mai e presedinte la Liga, dar, de azi inainte, daca o sa pot, desi nu cred ca pot chiar acum, o sa incerc sa-l dau afara. Nu se mai poate, e averea mea acolo. Eu nu-l mai sustin", a spus Becali. Boss-ul din Ghencea a explicat ca Dragomir a vrut sa loveasca in cluburile mari prin initiativa sa. "El nu e prost, a vrut sa ia bani de la cluburile mari si sa ii imparta el apoi, spunand ca ii apara pe cei saraci, dar nu mai merge asa. Si drepturile TV internationale si publicitatea le lua Mitica. Mitica nu are niciun drept. Acolo e dreptul nostru, al cluburilor, LPF e banca noastra", a acuzat Gigi Becali. Patronul Stelei s-a laudat ca a avut o influenta in votul de ieri din Camera Deputatilor. "Cand Nicolae Badea (n.r. presedintele lui Dinamo) mi-a citit acest proiect, nu-mi venea sa cred. Era un articol care modifica Ordonanta din decembrie si care ne obliga sa facem contracte de munca jucatorilor si sa platim 70 la suta impozite. Acest proiect a fost initiat de Comisia pentru Sport, de la PRM. Daca nu eram eu si cu Nicolae Badea si nu actionam la niste parlamentari, se vota. Asa s-a respins. Dar, oricum, o atacam la curtea constitutionala", a afirmat Becali.
Razboi vechi pe tema drepturilor tv
Gigi Becali s-a mai aflat in conflict cu Dumitru Dragomir pe tema drepturilor de televizare si acum doi ani, cand Steaua, Dinamo si Rapid s-au aliat in incercarea de a-si vinde singure aceste drepturi. In cele din urma, din cauza legii, care stipula clar ca vanzarea o face structura care organizeaza Divizia A, adica LPF, cele trei s-au lasat pagubase. Doar pana anul trecut, cand Copos a reusit sa modifice articolul 45 din Legea Sportului. Victoria "granzilor" a trecut neobservata, fiindca cei trei sefi au decis sa foloseasca schimbarea abia din sezonul 2008-2009, cand se incheie contractul actual, dintre LPF si firma Telesport. Conform algoritmului actual, impartirea banilor pe care ii incaseaza LPF se face la sfarsitul sezonului, in functie de locul ocupat in clasamentul final. Spre exemplu, Steaua, campioana Romaniei, incaseaza in jur de 800.000 de euro, iar daca si-ar vinde singura drepturile la partidele disputate pe teren propriu, ar scoate pe putin dublu. De aceea, Gigi Becali este mai hotarat ca oricand sa-l indeparteze pe Mitica, dar sustine ca va putea face acest lucru numai cu o conditie, amintindu-si ca a mai avut o initiativa similara in februarie 2005, cand Adunarea Generala Extraordinara a Ligii a decis insa pastrarea lui Corleone. "Cand la toate cluburile vor exista patroni. Poate celorlalti le convine, dar eu am sa propun un alt presedinte, unul in care sa avem incredere. Ii spun lui Mitica: <<Nu vreau sa-ti iau painea, ci doar sa nu-mi mai administrezi tu averea>>. Nu mai vreau sa taie Mitica painea mea.", a sustinut Becali. "Sunt prea puternic, ce sa se repercuteze asupra echipei? Ce, ma doboara Mitica pe mine? Ce sa faca el cu arbitrajele? Trebuie sa schimbam odata. O sa ma implic pe campii, pe ape, pe toate coclaurile si daca nu se va face dreptate sa nu-mi spuneti pe nume", a explicat el. Becali a cerut demisia lui Dragomir si desfiintarea LPF. Insa Adunarea Generala Extraordinara a ligii a decis, in februarie 2005, ca drepturile de televizare sa apartina in continuare LPF.
Mitica: "Am lipsit din plen"
Dumitru Dragomir, seful LPF, a facut ieri un anunt socant: nu a fost in tara si nu si-a sustinut in Camera Deputatilor proiectul de lege conceput chiar de el! "A lipsit Dragomir din plen ca sa-i convinga pe votanti. Sunt plecat din tara", a spus Corleone, lasandu-se apoi sa se inteleaga ca ar fi stiut totusi ca nu are nici o sansa la vot si de aceea "s-a dat lovit". "Mi-am dat seama ca iese scandal intre cei bogati si cei saraci. Am crezut ca vor castiga cei multi si saraci, dar m-am inselat. Oricum, nu decide nici Becali, nici Badea, nici Dragomir, ci Adunarea Generala a LPF. Eu nu propun nimic, ei propun, iar eu pun in practica", a explicat seful LPF. Acesta a tinut sa-i dea si replica lui Gigi Becali. "A spus ca pleaca din tara daca iese Basescu presedinte si n-a plecat. I-a cerut demisia lui Tariceanu, nu si-a dat-o. Ma doare-n palarie de ce spune Gigi Becali. La cate prostii a spus, ce mai conteaza una in plus?", s-a intrebat Dragomir. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.