Grupul rus Gazprom, controlat de stat, a incheiat un acord privind preluarea unei participatii de 19,9% la producatorul independent de gaze naturale Novatek, intr-o tranzactie in care Gazprom va plati 2,5 miliarde de dolari, transmite Reuters. Gazpro
Grupul rus Gazprom, controlat de stat, a incheiat un acord privind preluarea unei participatii de 19,9% la producatorul independent de gaze naturale Novatek, intr-o tranzactie in care Gazprom va plati 2,5 miliarde de dolari, transmite Reuters. Gazprom va achizitiona pachetul de actiuni de la Levit si SWGI Growth Fund, doua firme din Cipru, controlate de conducerea Novatek, care detin 46,6%, respectiv 18,5% din companie. Decizia Gazprom survine in contextul stagnarii productiei celui mai mare exportator de gaze naturale la nivel mondial, si reflecta intentia companiei de a importa mai multe gaze naturale din Asia Centrala, pe fondul cresterii cererii, in Rusia si in strainatate. Gazprom a precizat ca participatia pe care o va detine la Novatek, companie cu o capitalizare de piata de 12 miliarde de dolari, nu va depasi, in niciun caz, 19,9%.
Gazprom produce anual circa 550 miliarde de metri cubi de gaze naturale, iar Novatek intentioneaza sa isi dubleze productia, la 50 de miliarde metri cubi, pana la finele acestui deceniu. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.