Scapat ca prin urechile acului de o posibila demitere, in cazul in care Partidul Conservator, din care face parte, s-ar fi retras de la guvernare, presedintele ANS, Gheorghe Florian, se confrunta in aceste zile cu o alta problema. Federatiile ii cer

Scapat ca prin urechile acului de o posibila demitere, in cazul in care Partidul Conservator, din care face parte, s-ar fi retras de la guvernare, presedintele ANS, Gheorghe Florian, se confrunta in aceste zile cu o alta problema. Federatiile ii cer sa faca demersurile necesare pentru ca sportul sa aiba propriul minister si in nici un caz sa treaca la MAI.

Dupa ce a somat de cand a fost numit in fruntea Agentiei Nationale pentru Sport, marginindu-se doar la plecaciuni si sarutari de maini, premiind sportivi si fiind ocupat doar cu plecarile prin strainataturi, Ghita Florian a mai scapat o data ca prin urechile acului. Decizia Partidului Conservator, din care face parte, aceea de a ramane la Guvernare, a facut ca seful ANS sa mai ramana, cel putin pana la sfarsitul anului, in functia pe care o detine. Numai ca, zilele trecute, in urma unor consultari pe care le-a avut cu federatiile, Florian a fost mandatat sa faca toate demersurile ca sportul sa aiba din nou, dupa trei ani, propriul minister sau, in cel mai rau caz, sa ramana doar la nivelul de Agentie, in niciun caz sa treaca in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, asa cum se preg ateste.

Absolut nici o federatie si, cu exceptia lui Dinamo, nici un club, nu doreste trecerea ANS la MAI. Cunoscuta fiind lipsa de reactie a lui Gheorghe Florian in asemenea cazuri, federatiile au trecut chiar la amenintari, acestea fiind dispuse sa mearga pana la cereri de demitere a lui Florian, in cazul in care nu se va implica in aceasta problema.

Florian nu mai poate s-o 'lalaie>>

Vasile Blaga declarase in presa ca initiativa sa, de a trece sportul la MAI, avea la baza si acordul lui Gheorghe Florian, numai ca acelasi Gheorghe Florian a anuntat, initial, ca nu este de acord cu trecerea ANS la „Interne“! Rugat sa lamureasca misterul si sa detalieze in acest sens, Florian a dat, cu putina vreme in urma, in „Gardianul“, un raspuns sec: „I-am dat acordul, dar pentru altceva!“. Ulterior, s-a inteles la ce se referise seful ANS. Florian isi daduse acordul pentru a-si mentine postul chiar si dupa ce sportul urma sa fi intrat in „cazarma“? Astazi, lucrurile s-au complicat pentru el. In primul rand, MAI a renuntat, pentru moment, la ideea de a acapara sportul. Apoi, marii sportivi au luat o atitudine extrem de dura impotriva lipsei de reactie a ANS, care a jucat la doua capete, sustinandu-si punctul de vedere si bagandu-l pe Ghita Florian intr-un joc care nu i-a placut niciodata: sa-si sustina ideile, chiar daca acestea nu coincid cu ale sefilor sai.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.