Ancheta Afacerii „Venezuela“, in care mai multi politisti din cadrul DGCCOA au fost acuzati de furtul a 6 kg de cocaina, a fost musamalizata printr-un document falsificat ce poarta semnatura fostului procuror Flavius Craznic. Actul cu pr

Ancheta Afacerii „Venezuela“, in care mai multi politisti din cadrul DGCCOA au fost acuzati de furtul a 6 kg de cocaina, a fost musamalizata printr-un document falsificat ce poarta semnatura fostului procuror Flavius Craznic. Actul cu pricina, intocmit la Bucuresti, este contrasemnat de denuntatorul „Rodriguez“ chiar in ziua in care acesta se afla in capitala Venezuelei - Caracas. Manevra juridica a avut drept scop scoaterea basma curata a ofiterilor DGCCOA Horia Mateescu, zis „Tony“, Petre Pitcovici, zis „Pepi“, si Sorin Bozgan, zis „Vali“, acuzati de trafic ilicit de droguri de mare risc. Dosarul in care „Rodriguez“ i-a denuntat pe cei trei ofiteri sub acoperire a iesit in presa, in vara anului trecut si s-a plimbat intre Politie, DIICOT, CSM si instante, disjuns spre beneficiul procurorului Craznic si inchis in cele din urma cu rezolutia de neinceperea urmaririi penale fata de celelalte persoane implicate. „Gardianul“ a intrat recent in posesia unor documente care impun redeschiderea dosarului „Cocaina din Venezuela“.

Povestea a inceput in luna decemb rie a anului 2002, cand Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog a declansat o operatiune de anihilare a unei retele internationale de traficanti de cocaina, coordonata din Caracas - Venezuela de romanul Beke Alexandru. Scopul anchetatorilor a fost acela de a infiltra in randurile organizatiei criminale un agent acoperit care sa preia o cantitate cuprinsa intre 5-15 kg de droguri pe care urma sa o predea in Romania ofiterilor antidrog acoperiti Horia Mateescu, zis „Tony“, Petre Pitcovici, zis „Pepi“, si Sorin Bozgan, zis „Vali“. Cei trei, impreuna cu agentul „Rodriguez“, au lucrat sub directa coordonare a procurorului DIICOT Flavius Craznic. Potrivit denunturilor agentului „Rodriguez“ date la 16.04.2004, respectiv 23.02.2005, acesta s-a intors pe data de 15.12.2002 de la Caracas avand asupra lui 6 kg de cocaina. Drogurile au fost scoase din incinta Aeroportului Otopeni intr-o valiza si predate, in absenta procurorului Flavius Craznic, ofiterului Petre Pitcovici. Aceasta operatiune nu a respectat procedurile legale, nefiind intocmit niciun proces-verbal. A fost primul pas catre musamalizarea operatiunii de trafic controlat de droguri.

'Tony>> s-a evaporat din dosar

Imediat dupa ce informatiile au aparut in presa centrala au fost declansate mai multe anchete. Serviciul de Inspectie Judiciara pentru Procurori din cadrul CSM i-a dat la sfarsitul anului trecut nota 10 la purtare lui Flavius Craznic pentru coordonarea defectuoasa a operatiunii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.