prin articolul 8 din legea cu privire la egalitatea de sanse, a demonstrat, o data mai mult, extraordinara vitalitate politica a mediului universitar francez si irepresibila pasiune a francezilor pentru libertate, solidaritate si dreptate socia
prin articolul 8 din legea cu privire la egalitatea de sanse, a demonstrat, o data mai mult, extraordinara vitalitate politica a mediului universitar francez si irepresibila pasiune a francezilor pentru libertate, solidaritate si dreptate sociala.
Flagranta nedreptate potentiala facuta tinerilor de catre propriul guvern a determinat rememorarea spectaculoasa a reflexelor anarhice saizesoptiste si victoria previzibila, traditionala, a participantilor la fronda, in urma inlocuirii prevederilor despre contractul primului loc de munca prin prevederi despre integrarea profesionala a tinerilor in dificultate.
Daca francezii pastreaza pururi aprins focul spiritual al revoltei pe altarele libertatii, a caror stralucire delimiteaza un spatiu politic al verticalitatii morale, gandului necenzurat, baricadelor, demonstratiilor de strada, busculadelor cu politia, romanii, franti din interior si covarsiti de umilinte istorice, se resemneaza sa poarte sine die lunga trena a neputintei, mizeriei si non-libertatii, asemenea unor animale politice de povara, ratacite irevocabil pe o cale spatiala-temporala deschisa spre nicaieri, spre niciodata.
Romanii au traversat experienta tragica a unui genocid de proportii cambodgiene sau rwandeze: milioane de oameni exterminati in lagarele de munca si reeducare, milioane de oameni terorizati, traumatizati, mutilati fizic sau psihic, milioane de familii dezintegrate. Teroarea securista-comunista a distrus destine, a alienat indivizi predestinati normalitatii democratice, a instaurat alternativa agoniei recluzionare sau mortii-exilului, a rapit bucuria de a trai a fiintelor omenesti. Dansul imemorial al Eriniilor, corul nevazut al victimelor comunismului, al inocentilor inghititi de Oceanul Nefiintei, impun ierarhizarea raspunderilor si vinovatiilor pentru atrocitatile savarsite in perioada comunismului, de la nivelul paznicilor de foisor pana la nivelul ministrilor sau Presedintilor de Republica.
"Sa nu ucizi!" (Cf.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.