Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a reusit sa starneasca din nou furia pensionarilor. Motivul? Majorarea in bataie de joc a pensiilor.

Dupa laudele demnitarului din septembrie, pensia medie se va majora cu echivalentul a mai putin de j

Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a reusit sa starneasca din nou furia pensionarilor. Motivul? Majorarea in bataie de joc a pensiilor.

Dupa laudele demnitarului din septembrie, pensia medie se va majora cu echivalentul a mai putin de jumatate de kilogram de carne. Jigniti de batjocura la care sunt supusi, pensionarii cer ca Barbu sa-si dea demisia. „Sa le cumpere, de banii astia, bomboane la nepoti ca noi nu suntem cersetori!“, a afirmat presedintele Aliantei Pensionarilor din Romania, Liviu Damian. Tot acesta a spus ca ministrul Barbu nu mai are ce cauta la conducerea Ministerului Muncii.

Recent, ministrul Barbu le-a promis pensionarilor ca, incepand cu luna septembrie, toate pensiile vor fi majorate cu 3%. Aceasta indexare a fost anuntata cu mare pompa, doar, doar le mai ia ochii varstnicilor. Din pacate pentru ministrul Gheorghe Barbu, „miscarea“ nu i-a iesit. Si asta pentru ca pensionarii, spre surprinderea demnitarului, nu au „uitat“ sa socoteasca. Evident ca, dupa un calcul simplu, oricine isi poate da seama ca mult-trambitata majorare este, in fapt, doar o bataie de joc. Spre exemplu, varstnicii care primesc, lunar, cuantumul pensiei medii, ce, in prezent, nu depaseste 302 RON, se vor alege din toamna cu doar 9 RON, echivalentul a mai putin de jumatate de kg de carne. Cu toate acestea, exemplul de mai sus este unul fericit, pentru ca majoritatea pensionarilor se chinuiesc sa-si duca batranetile cu mai putin de 200 RON pe luna. Asta inseamna ca pentru ei statul le-a „rezervat“ nu mai mult de 6 RON, adica trei pungi de lapte.

'Barbu, sa le cumpere bomboane la nepoti!>>

Jigniti de batjocura la care sunt supusi, pensionarii cer ca Barbu sa-si dea demisia. „Sa le cumpere, de banii astia, bomboane la nepoti, ca noi nu suntem cersetori!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.