Cele doua zile de dezbateri pe tema accizelor care ar trebui platite de producatorii particulari de tuica si rachiu de la 1 ianuarie 2007, cand noile prevederi vor intra in vigoare, nu au dus la modificarea propunerii guvernului in acest sens,

Cele doua zile de dezbateri pe tema accizelor care ar trebui platite de producatorii particulari de tuica si rachiu de la 1 ianuarie 2007, cand noile prevederi vor intra in vigoare, nu au dus la modificarea propunerii guvernului in acest sens, luandu-se decizia de principiu ca este nevoie de o solutie de compromis pentru acestia.
Impozitul agricol, amanat pentru 2008
Una dintre propunerile ministrului finantelor, Sebastian Vladescu, care nu a fost acceptata de senatori, este introducerea impozitului de 2% datorat de persoanele care obtin venituri din vanzarea produselor agricole, de la 1 ianuarie 2007. Astfel, daca si deputatii vor urma exemplul colegilor senatori, plata acestui impozit va fi amanata pentru 2008.
Un alt bobarnac dat Ministerului Finantelor, care se pronuntase impotriva cotelor diferentiate de TVA, a fost diminuarea cotei reduse de TVA de la 9% la 7%. Senatorii nu au fost insa de acord cu amendamentul de includere a produselor alimentare in categoria celor taxate cu cota redusa.
Taxe diferentiate pe piata de capital
Castigurile obtinute din tranzactiile pe piata de capital ar putea fi taxate in continuare cu cote diferentiate in functie de perioada de detinere a actiunilor, daca si Camera Deputatilor va adopta aceasta prevedere dorita de Senat. Astfel, castigurile obtinute pentru detinerile mai mari de un an vor fi taxate cu cota de 1%, iar cele pastrate in portofoliu mai putin de un an - cu 16%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.