Dupa ce au decis cu mare tam-tam sa mai ramana o tura la masa guvernarii, conservatorii nu se dau in laturi sa critice activitatea unor ministri din Cabinetul Tariceanu. Partidul lui Dan Voiculescu a ajuns la concluzia ca liberalul Sebastian Vladesc

Dupa ce au decis cu mare tam-tam sa mai ramana o tura la masa guvernarii, conservatorii nu se dau in laturi sa critice activitatea unor ministri din Cabinetul Tariceanu. Partidul lui Dan Voiculescu a ajuns la concluzia ca liberalul Sebastian Vladescu este cel mai slab ministru de finante de la Mircea Ciumara incoace. Nici despre udemeristul Laszlo Borbely conservatorii nu au o impresie prea buna si l-au acuzat ca e lipsit de inspiratie si fura proiectele legislative ale PC. Pe de alta parte, criticile indreptate inspre Executiv vin si din alte directii. Theodor Stolojan a iesit iar la atac, precizand ca Romania nu este pregatita pentru a intra in UE si o mare parte din vina o are, in opinia sa, Guvernul. Toate aceste declaratii vin in contextul in care, cu doar cateva zile in urma, liderul PC Dan Voiculescu s-a intalnit atat cu presedintele Basescu, cat si cu premierul Tariceanu pentru discutii pe marginea rolului sau si a Partidului Conservator in Coalitia de guvernamant. Cam acestea ar fi rezultatele negocierilor.

Vicepresedintele PC Nicolae Popa crede ca se impune de urgenta o rectificare bugetara pentru alocarea de fonduri ad ministratiei locale. In caz contrar, potrivit lui Popa, primariile vor ramane fara finantare, iar edilii vor fi nevoiti sa puna lacat si sa tranteasca usa in nas cetatenilor. Conservatorii spun ca aproximativ 30-35 la suta dintre primarii sunt subfinantate, iar Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul de Finante ar trebui sa faca o evaluare concreta situatiei la nivelul fiecarui judet. „Eu am semnalat aceasta situatie, dar nu am primit nici un raspuns din partea Ministerului Finantelor. Parerea mea este ca liberalul Sebastian Vladescu este cel mai slab ministru de finante de la Mircea Ciumara incoace“, a declarat vicele PC. El i-a sugerat slabului ministru de finante sa regandeasca si sistemul de colectare a taxelor si impozitelor, intrucat este deficitar.

Tot inainte cu renegocierea protocolului

Conservatorii nu au scapat ocazia de a reitera dorinta lor mai veche de renegociere a protocolului Coalitiei, considerand ca trebuie rediscutate atributiile ce revin vicepremierilor in cadrul Executivului, precum si respectarea intelegerilor la nivel local care ar conduce la obtinerea unor posturi in administratiei pentru oamenii lui Dan Voiculescu. „Renegocierea protocolului este vitala pentru functionarea Coalitiei. Nu trebuie sa ne mai furam caciula unul altuia si fiecare partid trebuie sa primeasca ce i s-a propus prin protocol. Mingea este acum in terenul CNC, iar liderii celor patru partide trebuie sa discute acest subiect“, a aratat la randul sau, purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.