Guvernul ungar este dispus sa majoreze cele doua cote principale alte Taxei pe Valoarea Adaugata de la 20% la 23%, respectiv de la 15% la 17%, a anuntat ieri Ministerul Finantelor, informeaza Reuters. Majorarea cotei de 15% cu un punct procentual det
Guvernul ungar este dispus sa majoreze cele doua cote principale alte Taxei pe Valoarea Adaugata de la 20% la 23%, respectiv de la 15% la 17%, a anuntat ieri Ministerul Finantelor, informeaza Reuters. Majorarea cotei de 15% cu un punct procentual determina avansul veniturilor bugetare cu 35 miliarde de forinti anual, in vreme ce cresterea cotei de 20% cu un punct procentual genereaza venituri aditionale de 45 miliarde de forinti au specificat oficialii ministerului. Reprezentantii sindicatelor si angajatorilor au protestat fata de aceasta masura, solicitand majorarea cotei maxime si a cotei reduse cu procentaje mai mici, pentru a diminua impactul asupra contribuabililor cu venituri reduse. Rata redusa a TVA se aplica la majoritatea produselor alimentare si la gazele naturale. In momentul actual, Ungaria utilizeaza trei cote distincte ale TVA: cota maxima, de 20%, rata redusa, de 15% si o cota preferentiala, de 5%. Actuala decizie vine ca o incercare a Executivului de la Budapesta de a reduce deficitul bugetar cu 350 miliarde de forinti in acest an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.