Avocatul-deputat Sergiu Andon i-a solicitat ieri presedintelui CNSAS, Claudiu Secasiu, sa il audieze in sedinta de maine a Colegiului CNSAS, pentru "a normaliza" relatiile dintre aceasta institutie si clientul sau, Dan Voiculescu. Andon, care este si
Avocatul-deputat Sergiu Andon i-a solicitat ieri presedintelui CNSAS, Claudiu Secasiu, sa il audieze in sedinta de maine a Colegiului CNSAS, pentru "a normaliza" relatiile dintre aceasta institutie si clientul sau, Dan Voiculescu. Andon, care este si presedinte al comisiei juridice din Camera Deputatilor, i-a trimis o cerere lui Secasiu, in care solicita "primirea si ascultarea subsemnatului, mandatar special in sedinta Colegiului CNSAS de joi (n.r.- maine)". Avocatul lui Voiculescu mai spune ca va fi prezent maine in fata sediului CNSAS si ii cere lui Secasiu sa manifeste "solicitudinea de a-l asculta". In aceeasi cerere, Andon reaminteste ca a trimis o contestatie preliminara, in care solicita copii dupa dosarele lui Dan Voiculescu, dar CNSAS nu i-a dat nici un raspuns. Potrivit deputatului PC, CNSAS nu a trimis un raspuns nici la cererea de a primi inregistrarile video ale audierilor lui Voiculescu. "In vreme ce persoanei indreptatite Dan Voiculescu i se refuza pana si dreptul de a primi un raspuns la cererile sale, anumiti membri ai Colegiului continua sa faca declaratii publice partinitoare si incitante", mai scrie Andon, adaugand ca Mircea Dinescu si Cazimir Ionescu au fost cei care "au facut mai multe declaratii publice defavorabile persoanei indreptatite Dan Voiculescu".
Andon, invitat la CNSAS cu Dominic "in cioc"
"Cine stie de dosarul Dominic sa vina cu el in cioc la CNSAS", a decretat ieri Mircea Dinescu, membru in Colegiu, cu trimitere la Sergiu Andon, cel care a vorbit pentru prima data de existenta unoi fost colaborator al Securitatii, cu numele de cod Dominic, in interiorul CNSAS. Dinescu a sustinut ca, din punctul lui de vedere, "nu exista nici Dominic" in randurile membrilor Colegiului CNSAS si a aratat ca acest caz este o diversiune menita sa abata atentia de la cazul Voiculescu. "Astazi (n.r.-ieri) au fost verificate de catre subordonati dosarele membrilor Colegiului. Dintre cei 10 membri, numai 5 au dosare de urmarire. S-a discutat pentru fiecare in parte, iar cel in cauza n-a avut drept sa voteze", a spus Dinescu. pentru Mediafax. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.