Ancheta in cazul lui Alexandru Radulescu, presedintele AFAN, cercetat pentru tentativa de omor calificat, dupa ce a impuscat un tanar in cap, a fost preluata de procurorii DIICOT Bucuresti. Motivul este faptul ca acesta nu avea permis de port-arma,
Ancheta in cazul lui Alexandru Radulescu, presedintele AFAN, cercetat pentru tentativa de omor calificat, dupa ce a impuscat un tanar in cap, a fost preluata de procurorii DIICOT Bucuresti. Motivul este faptul ca acesta nu avea permis de port-arma, iar aceasta infractiune este de competenta DIICOT. Potrivit Parchetului General, Alexandru Radulescu a fost exclus, din 2000, din randul membrilor vanatori ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Dambovita, astfel incat, el a folosit arma fara drept.
Totodata, anchetatorii trebuie sa stabileasca si daca acesta avea limitator pentru cartuse. Pentru ca arma pe care o detinea putea fi incarcata cu maximum cinci cartuse, insa, potrivit legii, el era obligat sa aiba montat un limitator de doua cartuse. Totusi, avand in vedere ca nu avea permis, este greu de crezut ca avea acest dispozitiv.
Legitima aparare este exclusa
Victima sefului AFAN, Constantin Radulescu, a ajuns in coma la un Spitalul de Urgenta din Capitala, duminica dupa-amiaza, dupa ce a fost impuscat in cap, in urma unui conflict izbucnit in apropierea lacului Vacaresti, langa Targoviste. Agresorul a fost audiat, in noaptea de duminica spre luni, mai bine de sase ore la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita. Potrivit procurorului criminalist Nicolae Badescu, decizia de cercetare in stare de libertate a lui Radulescu a fost luata dupa ce acuzatul a sustinut ca arma i s-a descarcat accidental, iar declaratiile martorilor sunt contradictorii. Procurorul a precizat ca va fi facuta o expertiza pentru a se constata daca arma s-a descarcat sau nu accidental. "Se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Avea 0,28 la mie dupa cateva ore. Fapta s-a intamplat pe la 14.30 iar testele au fost facute la 19.34", a declarat Nicolae Badescu. Acesta a tinut apoi sa precizeze ca doua persoane confirma varianta lui Alexandru Radulescu, conform careia arma s-a descarcat accidental, iar alte trei, prietenii victimei, spun ca seful AFAN l-a impuscat intentionat pe Constantin". Procurorul a afirmat ca in momentul de fata nu se poate vorbi de legitima aparare. De aceeasi parere a fost si prim-procurorul Parchetului Dambovita, Mihai Adrian, care a conchis ca "tentativa de omor este evidenta din probele pe care le detinem pana acum".
Anchetatorii au primit si raportul de constatare medico-legala asupra plagii impuscate a lui Constantin Radulescu. Potrivit raportului, directia de tragere a putut fi dinspre stanga, distanta de tragere fiind de 50 - 60 de centimetri. Leziunile suferite necesita ingrijiri medicale de pana la 80 de zile, victima ramanand cu o infirmitate permanenta prin lipsa de substanta osoasa craniana.
Pana la capat
Radulescu - baut fiind la momentul scandalului - a sustinut in fata procurorilor ca a luat arma pentru a-i intimida pe tineri. Succesiunea faptelor pare sa fi dovedit ca si-a dus la indeplinire cu suces planul, dar a mai mers mai departe, apasand pe tragaci. Cat timp ancheta a fost instrumentata de procurorii damboviteni, Parchetul a parut ca-i da crezare agresorului, care a spus ca a fost vorba de un accident, acesta fiind si unul din motivele pentru care procurorii l-au lasat in libertate pe Alex Radulescu. Numai ca acum ancheta a fost preluata de DIICOT Bucuresti.
Anchetatorii vor trebui sa stabileasca daca natura violentelor dintre cei cinci tineri si proprietarul lacului l-au pus pe acesta din urma in pericol de natura sa justifice legitima aparare sau daca acesta a actionat ca urmare a incalcarii proprietatii. Totusi, dreptul de a pescui dintr-un lac nu implica proprietatea asupra luciului de apa. Potrivit articolului 44, alineatul 1 din Codul penal, "este in stare de legitima aparare acela care savarseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, imediat si injust, indreptat impotriva sa, a altuia sau impotriva unui interes obstesc si care pune in pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul obstesc". Ultimul alineat al articolului 44 prevede ca "este, de asemenea, in legitima aparare si acela care din cauza tulburarii sau temerii a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului si cu imprejurarile in care s-a produs atacul". Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judetean de Politie Dambovita, presedintele AFAN i-ar fi somat pe tineri sa plece si, in urma unui conflict verbal cu unul dintre acestia - Constantin Radulescu, a tras doua focuri de avertisment. Desi tinerii si-au declarat intentia de a pleca, presedintele AFAN a continuat sa traga.
Victima in stare grava
Tanarul impuscat in cap de catre seful AFAN este in continuare in stare grava, si desi executa comenzile date de medici, nu poate sa vorbeasca, doar geme, a declarat, citat de Mediafax, medicul Bogdan Oprita. Constantin Radulescu a fost supus, ieri la pranz, unui nou examen la computer tomograf. Investigatia arata ca edemul cerebral s-a mai diminuat, dar exista totusi alice si in trunchiul cerebral. "Tanarul este confuz. Deschide ochii si misca membrele, daca i se cere acest lucru. In schimb, nu vorbeste, doar geme", a mai spus Oprita.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.