Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, considera ca orice potentiale discutii cu Statele Unite pe tema programului nuclear al Teheranului nu aduc nici un beneficiu Republicii Islamice, transmite CNN. "Negocierile cu America nu ne aduc
Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, considera ca orice potentiale discutii cu Statele Unite pe tema programului nuclear al Teheranului nu aduc nici un beneficiu Republicii Islamice, transmite CNN. "Negocierile cu America nu ne aduc nici un avantaj, iar noi nu avem nevoie de astfel de tratative", a spus Khamenei, citat de televiziunea iraniana de stat. Reactia liderului suprem al Republicii Islamice vine ca urmare a intentiei exprimate de Washington de a se alatura Uniunii Europene in negocierile directe purtate cu Iranul, daca Teheranul este de acord sa isi suspende programul de imbogatire a uraniului. Pe de alta parte, autoritatile de la Teheran spera ca dificultatile intampinate in finalizarea centralei nucleare de la Bouchehr, construita in cooperare cu Rusia, sa dispara in curand si chiar intentioneaza sa comande acestei tari alte doua centrale. Cel putin asa sustine un important diplomat iranian, Mehdi Safari, adjunct al ministrului de externe, intr-un interviu acordat cotidianului rus Gazeta. Fost ambasador al Iranului in Federatia Rusa, Mehdi Safari, care a participat la lansarea programului de cooperare in domeniul nuclear intre Teheran si Moscova, s-a aratat nemultunmit de intarzierile aparute in livrarile de echipamente si instrumente, dar sustine ca Teheranul are in vedere comandarea construirii, de catre Rusia, "a inca doua uzine nucleare, de cate 1000 de megawati fiecare. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.