Patru muncitori, angajati ai Mittal Steel Galati, au luat ieri foc in timp ce incercau sa execute o lucrare la Blocul de Separare a Fractiei de Aer a Fabricii de Oxigen. ""In zona, concentratia de oxigen este mai mare decat cea naturala. De aceea
Patru muncitori, angajati ai Mittal Steel Galati, au luat ieri foc in timp ce incercau sa execute o lucrare la Blocul de Separare a Fractiei de Aer a Fabricii de Oxigen.

""In zona, concentratia de oxigen este mai mare decat cea naturala. De aceea, in acel punct sunt restrictii severe in privinta aparitiei de scantei, flacari deschise ori arc electric. In zona nu s-a sudat cu arc electric si nici nu s-a inregistrat vreo explozie"", a precizat PR Managerul Mittal Steel, Dorian Dumitrescu. Cei patru au fost initial transportati la Spitalul de Urgenta Galati si apoi adusi la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsi din Bucuresti. Cel mai grav afectat este Toni Ghirca, de 38 de ani, cu arsuri pe 90% din suprafata corpului. Au mai fost raniti Sandel Basa, de 38 ani, Liviu Bors, de 36 ani, si Andone Cucu, de 37 ani, cel din urma ramanand internat la Galati. Este cel de-al 15-lea accident de munca inregistrat la Mittal Steel Galati, de la inceputul anului.
Medicii bucuresteni sunt de parere ca Toni Ghirca are sanse minime de supravietuire, barbatul urmand sa fie operat. Despre ceilalti raniti, Sandel Basa si Liviu Bors, un verdict clar asupra evolutiei lor se poate da abia in urmatoarele zile. (Oana Antonescu, Daniel Mihalascu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.