Cea mai mare coliva din lume, care va cantari peste doua tone, va fi preparata la Orastie, pe 1 iulie, cu ocazia manifestarilor intitulate "Zilele Daciei", transmite Mediafax. Organizatorii, Primaria municipiului Orastie, Fundatia "Dacia" Brasov si F
Cea mai mare coliva din lume, care va cantari peste doua tone, va fi preparata la Orastie, pe 1 iulie, cu ocazia manifestarilor intitulate "Zilele Daciei", transmite Mediafax. Organizatorii, Primaria municipiului Orastie, Fundatia "Dacia" Brasov si Fundatia Dacia Revival, s-au inregistrat deja la Guinness Book, pentru omologarea recordului. Manifestarile se inscriu in comemorarea a 1900 de ani de la moartea regelui dac Decebal. Organizatorii vor sa pregateasca o coliva mai grea de doua tone, deoarece una cu aceasta greutate a fost realizata de Guvernul Japoniei, la comemorarea victimelor de la Hiroshima si Nagasaki. Deocamdata, greutatea exacta a colivei este tinuta secreta de catre organizatori. Potrivit lui Liviu Pandele, presedintele Fundatiei Dacia Brasov, produsul va avea deasupra imaginea lui Decebal. Preparatul va fi asezat pe 1 iulie in fata statuii lui Burebista din centrul municipiului Orastie. "Estimam la peste 20.000 numarul celor care vor participa, pe 1 iulie, la Orastie, cu ocazia Zilelor Daciei. Deja si-au anuntat prezenta reprezentantii a 40 de parohii din imprejurimi, iar peste 20 de preoti vor sfinti aceasta coliva", a declarat Liviu Pandele. Cu ocazia manifestarilor dedicate comemorarii a 1900 de ani de la moartea lui Decebal, va fi organizat cel de-al saptelea Congres Dacologic, la care si-au anuntat prezenta peste o mie de participanti din 14 tari. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.