Nici nu s-a stins bine conflictul Liviu Ioan Stoiciu versus Nicolae Manolescu de la revista Viata Romaneasca - care a implinit recent 100 de ani de la aparitie - ca scandalul s-a reaprins. Caius Traian Dragomir, redactorul-sef al publicatiei, declar

Nici nu s-a stins bine conflictul Liviu Ioan Stoiciu versus Nicolae Manolescu de la revista Viata Romaneasca - care a implinit recent 100 de ani de la aparitie - ca scandalul s-a reaprins. Caius Traian Dragomir, redactorul-sef al publicatiei, declara razboi Uniunii Scriitorilor din Romania care incearca sa-l indeparteze, numindu-l director onorific.

Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), a reusit sa taie „capul“ revistei Viata Romaneasca, la nici zece luni de la scandalul declansat de publicarea in paginile revistei a unui fragment din jurnalul lui Paul Goma. Atunci, Manolescu a acuzat redactia de sustinerea unei actiuni antisemite. Actualul redactor-sef Caius Traian Dragomir, a fost avansat luni director onorific, acesta anuntandu-si, a doua zi, demisia. Astfel ca in redactie raman numai patru oameni - doi redactori, secretarul de redactie si corectorul - fara redactor-sef sau director. Liviu Ioan Stoiciu, pana la indepartarea sa, ocupa functia de redactor-sef adjunct.
In 1992, Caius Traian Dragomir - pe atunci senator in Parlamentul Romaniei - reuseste sa salveze Viata Romaneasca, aducand-o in ograda redactiei revistelor pentru strainatate. Pe vremea mandatului de presedinte USR al lui Eugen Uricaru, domnul Dragomir devine redactorul-sef al revistei Vietii Romanesti, post obtinut pe baza unui concurs legal.

Schimbare cu... demisie!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.