La mai bine de doua luni de la alegerile legislative, fortele politice din Ucraina nu au reusit sa ajunga la un acord in privinta unei coalitii guvernamentale. Parlamentul nu se reuneste, guvernul evita abordarea problemelor aflate pe ordinea de zi,
La mai bine de doua luni de la alegerile legislative, fortele politice din Ucraina nu au reusit sa ajunga la un acord in privinta unei coalitii guvernamentale. Parlamentul nu se reuneste, guvernul evita abordarea problemelor aflate pe ordinea de zi, iar economia se dezvolta lent, relateaza AFP.

Vizibil deranjat de tergiversarile partidelor politice, presedintele Viktor Iuscenko a cerut formarea imediata a unei coalitii guvernamentale. „Este necesara finalizarea procesului de formare a coalitiei si incheierea imediata a acesteia“, a declarat Irina Gherasenko, purtatorul de cuvant al presedintelui.
Tratativele dintre fostii aliati proocidentali ai „revolutiei portocalii“ - partidul prezidential Ucraina Noastra, Blocul Timosenko si socialistii au intrat in impas, dupa ce formatiunea presedintelui Viktor Iuscenko a anuntat ca ar putea forma o alianta cu opozitia pro-rusa din Partidul Regiunilor, castigatoarea scrutinului din 26 martie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.