Grupul francez de aparare Thales evalueaza in prezent posibilitatea de a coopera cu germanii de la Rheinmetall in domeniul armamentului, informeaza cotidianul francez Les Echos, citand surse proprii. Discutiile ar putea constitui baza unor noi scheme
Grupul francez de aparare Thales evalueaza in prezent posibilitatea de a coopera cu germanii de la Rheinmetall in domeniul armamentului, informeaza cotidianul francez Les Echos, citand surse proprii. Discutiile ar putea constitui baza unor noi scheme de restructurare a sectorului de armament terestru. Initiate la sfarsitul anului trecut, aceste contacte si negocieri nu vizeaza pentru moment decat ''evaluarea interesului de a lucra impreuna'', a afirmat o sursa apropiata dosarului.
Chiar si in cazul unei concluzii pozitive, nicio decizie nu va fi luata pana la sfarsitul anului in curs. In vreme ce Giat si Krauss-Maffei Wegmannn au initiat un parteneriat pentru construirea unui blindat de dimensiune medie, s-a facut tot mai simtita necesitatea restructurarii sectorului de armament terestru in Europa, iar asta in principal datorita cererii extrem de mari.
O astfel de restructurare, precizeaza analistii din domeniu, va da castig de cauza aliantelor intre marile grupuri, intre fabricantii cu istorie de blindate si marii integratori (producatorii de sisteme), precum Thales sau EADS.
O confirmare a acestei tendinte pe piata de armament este si declaratia recenta a presedintelui Thales, Denis Ranque, potrivit caruia interesul pentru o alianta cu Alcatel si DCN este mult mai mare decat cel pentru Giat.
Pe langa negocierile cu Rheinmetall, Thales a mai reusit si semnarea unui contract cu fabricantul de munitii german, Diehl.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.