Daca esti curios din fire si dai o fuga pana la sediile FRF si LPF vei avea marea surpriza sa nu gasesti pe nimeni acolo. Doar portarii trebuie sa fie prezenti, pentru ca e nevoie ca importantele sedii ale fotbalului romanesc sa fie pazite. Sa nu fi
Daca esti curios din fire si dai o fuga pana la sediile FRF si LPF vei avea marea surpriza sa nu gasesti pe nimeni acolo. Doar portarii trebuie sa fie prezenti, pentru ca e nevoie ca importantele sedii ale fotbalului romanesc sa fie pazite. Sa nu fie pradate de hoti!
Baietii nostri, federalii si lepefistii, sunt plecati spre zone cu mai multa umbra, racoroase. Unii dintre ei au luat drumul Germaniei pentru a savura fotbalul jucat de marile echipe, printre care nu se afla si nationala Romaniei, care in ultimul deceniu al secolului trecut era admirata de toata suflarea fotbalistica mondiala. O tempora!
In Germania, la Cupa Mondiala, se afla si primul om al fotbalului romanesc, Mircea Sandu, si pe acolo fiind el zice ca, facand parte dintr-o comisie a FIFA, se afla cu treaba, ca oficial. Eu indraznesc sa afirm ca s-a deplasat in tara organizatoare a Campionatului Mondial pentru a se convinge cum se prezinta fotbalul din elita in comparatie cu al nostru care e bolnav rau si care nu-si gaseste leacul. Mircea Sandu stie insa bine de tot de ce sufera fotbalul pe care el il pastoreste de mai bine de 15 ani. Stie dar nu recunoaste care-i este boala.
Aflat in Germania, cu sau fara treaba, el a fost contactat de gazetari si cum cel supranumit Nasul nu prea refuza pe nimeni cand e vorba de publicitate, ca-i baiat fin, s-a hotarat sa raspunda si la cateva intrebari mai incomode. A consimtit ca o vina pentru care tricolorii nu s-au calificat este indisciplina din cadrul lotului de care nu-i strain fostul selectioner Anghel Iordanescu. Presedintele FRF a mers chiar mai departe lansand de acolo, din Germania turneului final, de la racoarea berii germane, ca nu-i rea deloc, un avertisment dur.
"Daca ne dorim sa nu mai batem pasul pe loc, daca vrem neaparat sa mai ajungem in lumea buna, cea care se afla acum pe stadioanele Germaniei, va trebui sa fim necrutatori. Va trebui sa nu mai toleram toanele lui Chivu, Lobont si, mai ales, Mutu, va trebui sa sanctionam fara mila conducatorii de cluburi care ii alearga pe fotbalistii altor echipe pe strada cu sacosele pline de bani, ca sa-i roage sa joace aspru cu rivalii lor. Asa ceva nu se va mai intampla!".
Multe spune omul cand e departe de tara! Si mai ales cand se afla la umbra deasa si, cum am mai zis, la cateva pahare de bere germana. Pana ajunge acasa viteazul nostru Mircea se va inmuia de tot si vorbele lui vor ramane niste... palavre!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.