Deputatul PSD Adrian Severin (foto) l-a acuzat ieri pe ministrul Justitiei, Monica Macovei, ca dezinformeaza ""cu tupeu"" societatea romaneasca, sustinand ca Agentia de Integritate Morala este o cerinta a UE. ""Faimoasa «to do list
Deputatul PSD Adrian Severin (foto) l-a acuzat ieri pe ministrul Justitiei, Monica Macovei, ca dezinformeaza ""cu tupeu"" societatea romaneasca, sustinand ca Agentia de Integritate Morala este o cerinta a UE.

""Faimoasa «to do list» nu este formata din cererile UE catre tara noastra, ci din propunerile Guvernului Romaniei inaintate Bruxellesului"", a spus Severin, adaugand ca infiintarea Agentiei a fost propusa UE de fostul guvern al PSD, ca un mecanism pe linia combaterii coruptiei. Deputatul PSD a mentionat ca infiintarea ANI a trecut in 2005 de Camera, ajungand la Senat, unde Macovei a decis ""blocarea"" dezbaterii parlamentare in favoarea elaborarii unui proiect guvernamental. Severin a mai aratat ca infiintarea ANI nu respecta standardele si valorile europene. ""Daca vom adopta acest proiect de lege riscam sa avem de platit amenzi politice usturatoare"", a precizat deputatul, anuntand ca intentioneaza sa se adreseze comisarului Olli Rehn pentru a-i cere sa precizeze si in scris ceea ce, se pare, i-a precizat verbal vicepremierului Marko Bella, ca infiintarea ANI nu este o conditie de care sa depinda integrarea Romaniei in UE la 1 ianuarie 2007. De altfel, si reprezentantii Coalitiei au criticat proiectul lui Macovei, sustinand la unison ca este unul antieuropean. (Carmen Vintila)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.