Pentru locuitorii comunei Leu din judetul Dolj, inaugurarea unei carciumi a reprezentat un moment festiv. Primarul nu a putut rata evenimentul, asa ca a simtit nevoia sa taie panglica cu diagonala tricolora de gat. Distractie si povestiri ca la ol

Pentru locuitorii comunei Leu din judetul Dolj, inaugurarea unei carciumi a reprezentat un moment festiv. Primarul nu a putut rata evenimentul, asa ca a simtit nevoia sa taie panglica cu diagonala tricolora de gat.

Distractie si povestiri ca la olteni nu mai gasesti nicaieri in lumea asta. In toate astea, un rol foarte important il are bautura. Locuitorii din Oltenia sunt asemuiti din punct de vedere al petrecerilor cu irlandezii.
LA TARA. Primarul comunei doljene Leu a dovedit ca birtul este una din institutiile de baza ale satului de azi. Cu o luna in urma, el si-a pus diagonala tricolora peste camasa si a taiat, la propriu, panglica celei mai noi carciumi de la el din localitate, botezata ""La Maru"". Solemnitatea, neobisnuita in cazul unei carciumi, are insa o explicatie. ""Maru e varul meu primar"", a explicat primarul Andrei Onea. ""Eu i-am zis sa-i spuna carciumii Rustic, dar varu-meu n-a vrut. Era si normal sa nu vrea. La tara, toate carciumile sunt rustice"", a mai explicat primarul, inainte de a inaugura oficial localul.
PAGUBIT. Nu toti patronii de baruri au insa norocul de a beneficia de pe urma autoritatilor locale. De exemplu, Nicu Chirita, zis Sacaz, este proprietarul unei terase de pe Bulevardul Unirii din Craiova si are mari dureri de cap din cauza initiativei primarului Solomon de a renova centrul orasului. De cand au inceput lucrarile, bulevardul e inchis circulatiei, iar prin dreptul terasei nu mai trece nici un potential musteriu. ""De cand au inceput lucrarile nu mai vine nimeni! Ce sa faca, sa stea in praf si uruit de excavator?"", se plange patronul. Un consilier local a incercat sa-i explice ca paguba va fi acoperita cu varf si indesat dupa ce va fi renovat bulevardul. ""Pai, daca eu nu mananc patru-cinci luni, cu ce ma mai scot? Ma scot altii din groapa"", s-a revoltat Chirita. Pana atunci, insa, Sacaz, lautar celebru inainte de a€™89, are o activitate care ii permite sa vada numai partea plina a paharului: ""Imi beau stocul de marfa si ma uit toata ziulica pe strada principala, la muncitorii care imi demoleaza vadul comercial"".

PATRON. Costi spune ca la el in bar se bea din pasiune


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.