O romanca plecata la munca in Spania prin firma "Freshuelva" a murit in urma cu cateva zile, in urma unei hemoragii cerebrale. Gina Stoenciu plecase in baza unui contract nominal cu aceasta firma, astfel ca ea nu avea asigurare medicala. Reprezentant
O romanca plecata la munca in Spania prin firma "Freshuelva" a murit in urma cu cateva zile, in urma unei hemoragii cerebrale. Gina Stoenciu plecase in baza unui contract nominal cu aceasta firma, astfel ca ea nu avea asigurare medicala. Reprezentantii Ministerului Muncii nu au putut preciza pana la acest moment reporterilor ZIUA cine verifica legalitatea contractelor nominale si cine garanteaza, pana la urma, pentru firmele spaniole care incheie astfel de acorduri. Romanii plecati la munca pe baza unor contracte nominale nu fac parte din acordul bilateral semnat intre Romania si Spania, care le-ar putea garanta anumite drepturi macar pe hartie. Secretarul de stat din Departamentul de Munca in Strainatate, Daniela Nicoleta Andreescu, nu a putut fi gasit ieri de reporterii ZIUA, pentru a da explicatii cu privire la incheierea contractelor. Sau poate ca nu a dorit sa vorbeasca din ordinul ministrului Barbu, care le-a solicitat reprezentantilor Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca si celor din DSM sa nu dea nici o declaratie "oficiala sau cu tenta oficiala". Vom reveni cu amanunte. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.