Populatia va fi avertizata prin SMS-uri in situatii de urgenta. Continuitatea comunicatiilor in zonele afectate de calamitati naturale va fi asigurata prin intermediul unui centru operational, potrivit unor proiecte initiate de Ministerul Comunicatii
Populatia va fi avertizata prin SMS-uri in situatii de urgenta. Continuitatea comunicatiilor in zonele afectate de calamitati naturale va fi asigurata prin intermediul unui centru operational, potrivit unor proiecte initiate de Ministerul Comunicatiilor.

Sistemul de avertizare prin SMS va genera automat un mesaj prin intermediul calculatorului catre utilizatorii din baza de date a Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta. La nivel national se va organiza un sistem de avertizare prin SMS pentru evenimentele cu impact national. La prefecturile fiecarui judet va fi organizat cate un sistem de avertizare prin SMS pentru evenimentele ce vizeaza populatia/ teritoriul judetului respectiv. In Romania exista deja, la nivel local, un astfel de sistem folosit de pompierii din judetul Bihor. (Alexandru Radescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.