Politia din Dortmund a arestat 429 de suporteri, in majoritate germani, in urma altercatiilor dintre acestia si politisti, ce au avut loc cu putin inainte de lovitura de incepere a meciului Germania - Polonia, acestea fiind primele incidente de acest
Politia din Dortmund a arestat 429 de suporteri, in majoritate germani, in urma altercatiilor dintre acestia si politisti, ce au avut loc cu putin inainte de lovitura de incepere a meciului Germania - Polonia, acestea fiind primele incidente de acest gen de la inceputul Campionatului Mondial. Pentru 96 dintre cei 429 de suporteri retinuti arestarea va avea consecinte judiciare. Politia a anuntat ca printre arestati se numara 278 de germani si 119 polonezi, iar ranitii sunt doar suporteri, nu si politisti. Suporterii au aruncat cu sticle si scaune in directia politistilor, care incercau sa-i disperseze din centrul orasului pentru a evita orice violente. Unii dintre suporterii retinuti aveau asupra lor obiecte periculoase, in timp ce altii sunt banuiti ca fiind violenti. Potrivit Politiei, un britanic si un polonez care veneau de la Londra au fost retinuti pe aeroportul din Dortmund, deoarece numele lor figurau pe o lista cu huligani violenti. "I-am retinut pe cei care ar fi putut perturba ordinea publica. Acestia au fost transportati la sectiile de politie cele mai apropiate pentru a fi audiati. Sunt oameni pe care colegii mei polonezi i-au recunoscut", a declarat un capitan al Politiei poloneze, Rafal Wasiak, detasat la Cupa Mondiala din Germania. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.