Primarul democrat al comunei iesene Popesti, Neculai Mocanu, este in ultima vreme victima presiunilor partenerilor din Alianta. In urma cu aproximativ doua luni, Mocanu a fost chemat in biroul deputatului PNL Relu Fenechiu pentru a fi luat la intreba
Primarul democrat al comunei iesene Popesti, Neculai Mocanu, este in ultima vreme victima presiunilor partenerilor din Alianta. In urma cu aproximativ doua luni, Mocanu a fost chemat in biroul deputatului PNL Relu Fenechiu pentru a fi luat la intrebari in legatura cu problemele localitatii. Primarul nu a apucat sa raspunda tirului intrebarilor, ca in cabinetul de parlamentar al lui Fenechiu a aparut si prefectul apolitic Radu Prisacaru care l-a amenintat pe Neculai Mocanu. Ulterior, Primaria Popesti a fost verificata de 6 ori de Directia Generala a Finantelor Publice Judetene si de inspectori de la Cancelaria primului ministru. Miza o reprezinta alegerile pentru Consiliul Local al comunei Popesti, care vor avea loc pe data de 2 iulie 2006.
"Sunt cu ochii pe tine!"
Cu putin inainte de publicarea Hotararii de Guvern care stabilea data alegerilor din Popesti, deputatul Fenechiu l-a chemat la cabinetul sau de parlamentar din Prefectura Iasi pe primarul Neculai Mocanu, caruia i-a adresat unele intrebari pe un ton amenintator. Fenechiu primise informatii despre asa-zise nereguli savarsite de primari chiar de la doi consilieri liberali, Vasile Lupu si Gabriela Alupoaie. Primarul Neculai Mocanu nu a avut ragazul sa raspunda tirului de intrebari, pentru ca, imediat, in cabinetul lui Relu Fenechiu a intrat prefectul "apolitic" Radu Prisacaru care a desavarsit amenintarile. "Prefectul a intrat in biroul lui Relu Fenechiu si mi-a spus ca ar trebui sa am grija pentru ca este pe urmele mele", a spus primarul Mocanu. La numai cateva zile, Prefectura a trimis la Primaria Popesti un control din partea Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi, condusa de liberalul Anton Dobos. De altfel, primarul Mocanu a fost controlat de cel putin sase ori pe parcursul a trei saptamani, atat de inspectorii DGFPJ, cat si de inspectorii Cancelariei premierului, condusi de un alt liberal Tudor Chiuariu, fost avocat al firmelor lui Fenechiu. Cele mai multe dintre sesizarile care au stat la baza acestor controale sunt semnate de Valerian Salavastru, seful Corpului de control al prefectului si finul de cununie al deputatului liberal Fenechiu. Aceste sesizari sunt contrasemnate insa de prefectul Prisacaru, pentru ca ordinele politice vin de la Fenechiu, pe filiera Valerian Salavastru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.