Ovidiu Tender si libertatea lui au fost de data aceasta actorii principali ai ping-pong-ului judiciar din dosarele petrolului. Aseara, Tribunalul Bucuresti a dispus reincarcerarea omului de afaceri. Imediat dupa aflarea hotararii, Tender ne-a dec
Ovidiu Tender si libertatea lui au fost de data aceasta actorii principali ai ping-pong-ului judiciar din dosarele petrolului. Aseara, Tribunalul Bucuresti a dispus reincarcerarea omului de afaceri.

Imediat dupa aflarea hotararii, Tender ne-a declarat: ""Sunt stupefiat. Nu mai inteleg nimic, dar o sa ma prezint la arest"". El s-a tinut de cuvant si, in jurul orei 21:00, se afla la poarta Directiei de Cercetari Penale spunand ca tocmai ""s-a ridicat de la o masa cu prietenii"".
Nebunia a inceput ieri-dimineata la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis casarea hotararii Tribunalului prin care se revocase mandatul de arestare al lui Tender si trimiterea cauzei spre rejudecare. Dezbaterile de ieri nu au apucat sa ajunga pe fond, ci s-au oprit la un aspect procedural legat de impartirea in doua a solicitarii de revocare facuta de Tender acum doua saptamani. Judecatorii au considerat ieri ca aceasta disjungere este ilegala. In decizia cu pricina, nici un cuvant insa despre reincarcerarea omului de afaceri. Judecatorul care a pronuntat decizia le-a spus insa avocatilor lui Tender ca este liber.
LA 180 DE GRADE. La numai cateva ore, procurorii au cerut Tribunalului Bucuresti sa-l reincarcereze pe omul de afaceri. Potrivit acestora, decizia de ieri, desi nu prevede nimic despre rearestare, desfiinteaza implicit hotararea de revocare a mandatului. Deci, spun acestia, incarcerarea prelungita cu 30 de zile la data de 31 mai este automat revigorata si trebuie pusa in aplicare. Aparatorii lui Tender sustin insa ca instanta nu a dispus expres reincarcerarea, iar acest lucru nu se poate presupune. Mai mult, ei au declarat aseara ca vor apela la toate posibilitatile legale pentru a lamuri situatia creata de Justitie in cazul clientului lor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.