Fanel Pavalache, fostul consilier guvernamental, se va prezenta, cel mai probabil saptamana viitoare, in fata magistratilor pentru a le cere eliberarea conditionata. In ultimul timp, Pavalache a facut mai multe denunturi impotriva unor demnitari din

Fanel Pavalache, fostul consilier guvernamental, se va prezenta, cel mai probabil saptamana viitoare, in fata magistratilor pentru a le cere eliberarea conditionata. In ultimul timp, Pavalache a facut mai multe denunturi impotriva unor demnitari din guvernarea precedenta, printre care si Adrian Nastase.

Condamnat la sase ani de inchisoare, Pavalache si-a inceput ispasirea pedepsei din toamna lui 2002. El i-a denuntat, pana acum, printre altii pe Adrian Nastase si pe Serban Mihailescu. El denunta, in cazul fostului premier, o mita de un miliard, bani adusi intr-o geanta la cabinetul lui Miki 'Spaga>> pentru seful lui, in schimbul primirii postului in Guvern. Mita trebuia sa fie „sponsorizare pentru partid“. Nastase nu a comentat, la data respectiva, denuntul fostului consilier guvernamental. Conform DNA, acest dosar reprezinta o disjungere din Dosarul „Arme pentru Mihailescu“, in care se fac verificari.

Dosarul armelor de vånatoare
Dupa cum se stie, procurorii anticoruptie au finalizat ancheta in cazul armelor pe care senatorul Serban Mihailescu le-a primit de la Fane l Pavalache. Potrivit rechizitoriului, Mihailescu este acuzat de luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Dosarul a fost trimis spre solutionare Inaltei Curti de Casatie si Justitie. La 22 octombrie 2001, pe vremea cand indeplinea functia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Mihailescu a pretins de la Pavalache, consilierul sau personal, 11 arme de vanatoare, in schimbul mentinerii acestuia in functie. Ulterior, in lunile aprilie - mai 2002, a primit efectiv un numar de 9 arme de vanatoare in valoare de 260 milioane de lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.