„Ministerul Agriculturii (MAPDR) intentioneaza sa cumpere in aceasta vara circa 200.000 tone de grau din noua recolta la pret de interventie, intrucat in perioada august-septembrie exista o oferta mare pe piata, iar producatorii obtin profitur
„Ministerul Agriculturii (MAPDR) intentioneaza sa cumpere in aceasta vara circa 200.000 tone de grau din noua recolta la pret de interventie, intrucat in perioada august-septembrie exista o oferta mare pe piata, iar producatorii obtin profituri mici. „Facem acest lucru pentru a regla cererea si oferta“, a declarat, ieri, Gheorghe Flutur, ministrul agriculturii.
Acesta a precizat ca nivelul pretului de interventie va fi cunoscut la inceputul lunii iulie, insa suma oferita producatorilor agricoli trebuie sa fie astfel stabilita incat ministerul sa poata vinde cantitatile respective fara sa ramana in pierdere. Pretul de referinta pentru graul din productia acestui an, stabilit recent in consiliul pe produs, pentru achizitiile de la producatorii agricoli, este de 0,5 lei (5.000 lei vechi) pe kilogram.

Platile de la UE pentru agricultura, din mai 2007
„Aderarea Romaniei la UE va aduce agriculturii nu numai fonduri de peste un miliard de euro din bugetul european, ci si obligatia de a rezolva anumite probleme structurale pen tru a putea beneficia de acesti bani“, a declarat Flutur. „Dupa aderare, Agentia de Plati va primi de la UE 440 milioane de euro, iar Agentia Sapard, 570 milioane de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.