De ceva vreme, vad la Jurnalul TVR 1 tot felul de stiri si stirute despre cit de nasol e litoralul romanesc in comparatie cu cel bulgaresc. E vorba despre mici interviuri luate pe plaja la Albena sau la Varna, in care romanii se prajesc si se distrea
De ceva vreme, vad la Jurnalul TVR 1 tot felul de stiri si stirute despre cit de nasol e litoralul romanesc in comparatie cu cel bulgaresc. E vorba despre mici interviuri luate pe plaja la Albena sau la Varna, in care romanii se prajesc si se distreaza sub soarele bulgaresc, mare si frumos ca un castravete. Acolo e bine, la noi e rau. Tabloul acestei migratii turistice spre litoralul tovaras si prieten e intregit de imagini de la frontiera romano-bulgara de la Vama Veche in care ni se arata cum, in ziua de vineri, apar cozi de autoturisme la iesirea din tara si nimeni la intrare. In micile interviuri oferite reporterilor, romanii spun cu mindrie ca pe plajele bulgaresti auzi vorbindu-se cel mai adesea romana si, bineinteles, germana. Deunazi am vazut ca trendul acesta este prezent si la PRO TV si poate ca va fi tema turistica preferata a stirilor verii. In timpul acesta, la Mamaia, Neptun, ca sa nu mai pomenesc de statiuni precum Saturn sau Eforie Nord, nu calca decit citeva familii ratacite, care nu s-au prins inca cum e treaba cu serviciile turistice. In schimb, victimele acestei povesti, respectiv patronii de hoteluri&pensiuni de pe litoralul romanesc, isi vad linistite de paguba. Pare ca-i doare undeva, nu ies la televizor, nu reactioneaza prin vreo forma oarecare de PR, ca sa nu mai zic de vreo actiune concertata de crestere si promovare a calitatii serviciilor. Par pur si simplu anesteziati la cap si incapabili sa-nceapa sa coasa sacul. In curind, industria turistica de pe litoralul romanesc al Marii Negre va ajunge un fel de combinat chimic pe butuci. Iar butucii vor sta linistiti pe nisip, la plaja.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.