Detinatoarea Cupei Europene a Natiunilor da astazi piept cu regina celor sase natiuni la rugby. Meciul este considerat evenimentul anului in acest sport. In 1924 componentii ""Frunzei de stejar"" si-au confectionat singuri echipamentul de joc,

Detinatoarea Cupei Europene a Natiunilor da astazi piept cu regina celor sase natiuni la rugby. Meciul este considerat evenimentul anului
in acest sport.

In 1924 componentii ""Frunzei de stejar"" si-au confectionat singuri echipamentul de joc, au calatorit doua saptamani in vagoane ponosite si pe banci de lemn pana la Paris, dar au adus sportului cu balonul oval din Romania medalia de broz, singura obtinuta la o Olimpiada. Tot atunci Franta ne invingea pentru prima oara in istoria celor 48 de intalniri dintre cele doua reprezentative.
INFIRMIERIE. Robert Antonin, antrenorul de care iubitorii rugby-ului romanesc isi leaga sperantele de revenire in elita europeana, va alinia astazi o echipa in care dinamovistul Stelian Burcea va debuta. Mai mult, el va intra inca din primul minut al jocului. Miza pe acest neexperimentat jucator va fi pusa in conditiile in care Tonita, Manta, Teodoresc si Mitu sunt accidentati, iar Florin Corodeanu a fost retinut de Grenoble pentru barajul de promovare in prima divizie franceza. De cealalta parte, Bernard Laporte a renuntat la antrenamentul programat aseara, la ora jocului. ""Vreau sa odihnesc echipa, si la ora meciului am preferat sa iesim in oras"" - a explicat tehnicianul decizia.
IMN. Noutatea acetui joc este data de intonarea, in premiera, a imnului echipei. El va fi cantat de Furdui-Iancu si este intitulat ""Noi suntem stejari""! De asemenea, pentru a ridica moralul unei echipe care in ultimii ani nu a mai obtinut nici un rezultat notabil, conducerea FRR incearca sa le aduca aminte de victoriile pe care le-am avut impotriva ""cocosului galic"", cea mai rasunatoare fiind considerata cea din 1990, atunci cand, la Auch, am invins cu 12-6.

FINALA DE DESCHIDERE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.