Republica Populara Chineza face inca un pas spre Europa, prin Romania. Patru sute de fabrici chineze vor fi reprezentate in Romania in cadrul unui expozitii permanente. Initiatorii spera ca aceasta sa devina un pol pentru atragerea oamenilor de
Republica Populara Chineza face inca un pas spre Europa, prin Romania. Patru sute
de fabrici chineze
vor fi reprezentate in Romania in cadrul unui expozitii permanente. Initiatorii spera ca aceasta sa devina
un pol pentru
atragerea oamenilor
de afaceri din UE.


In curand, patru sute de fabrici chineze vor fi reprezentate intr-o expozitie permanenta destinata a atrage oamenii de afaceri romani, dar si europeni. Cladirea ""China Business Center"" va avea 16 etaje si un spatiu expozitional permanent de 100.000 mp. Aceasta este etapa a doua a proiectului ""China Town Romania"" dezvoltat langa Bucuresti, in Voluntari. El se intinde pe sase ani si va aduce o investitie totala de un miliard de euro, intr-o suprafata construita de un milion de metri patrati. Pentru a sprijini initiativa si afacerile compatriotilor sai, Xu Jian, ambasadorul Chinei, s-a intalnit ieri cu oamenii de afaceri chinezi si cu Nicolae Dumitru, presedintele Niro Group, investitorul principal in proiect. ""S-au imbogatit, dar in acelasi timp au contribuit si la dezvoltarea economiei si la cunoasterea reciproca a popoarelor"", considera Xu Jian despre oamenii de afaceri chinezi din Romania. Potrivit acestuia, zona comerciala este cea mai mare piata din Europa unde lucreaza chinezi.
EXTINDERE. Prima etapa a proiectului China Town o constituie extinderea zonei comerciale. Celor 3.000 de magazine existente in zona Comerciala Dragonul Rosu li se vor alatura alte 2.000 pana la sfarsitul anului. Acestea vor fi grupate in sase pavilioane specializate pe tipuri de marfuri. Construirea locuintelor este programata penru a treia etapa. China Towers va fi un complex rezidential format din 12 blocuri care vor totaliza 600 de apartamente. Primele sase blocuri vor fi date in folosinta in cursul acestui an.
Intregul proiect se intinde pe o perioada de sase ani, a anuntat ieri Nicolae Dumitru. Va urma apoi refacerea tuturor standurilor vechi, construite dupa a€™90. El spera astfel ca in opt ani China Town Romania sa devina o zona cautata atat in tara, cat si in Europa, atat din punct de vedere comercial, al afacerilor, cat si pentru petrecerea timpului liber.
PRODUCTIE. In Romania exista in prezent aproape 4.200 de chinezi. Cei mai multi se ocupa cu comertul si sunt in aceasta zona. Implicarea chinezilor in productie este reprezentata de o fabrica de tigari, una de prelucrarea lemnului, o fabrica de biciclete si alta pentru asamblarea televizoarelor. ""Speram ca in prima faza sa isi deschida reprezentante pentru ca apoi sa isi faca afaceri, iar Romania, sa devina nu doar o tara de comert, ci una de productie"", a declarat Dumitru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.