mentioneaza Serbia, Cehia si Rusia ca tari producatoare a munitiei ajunse ilegal la Bagdad. Desi expertii au gasit si munitie produsa in urma cu 20 de ani, cea mai mare parte a marfii a fost produsa in perioada 1999-2004, se arata in document.<
mentioneaza Serbia, Cehia si Rusia ca tari producatoare a munitiei ajunse ilegal la Bagdad. Desi expertii au gasit si munitie produsa in urma cu 20 de ani, cea mai mare parte a marfii a fost produsa in perioada 1999-2004, se arata in document.
Directorul Oxfam, Barbara Stocking, sustine ca gloantele, dintre care si unele fabricate in Romania, sunt produse dupa caderea lui Saddam Hussein in 2003. Felul in care munitia a ajuns pe piata neagra irakiana ramane insa o necunoscuta. Potrivit raportului, fie a fost adusa pe sub mana din tarile vecine cu Irakul (Siria, Iordania, Iran), fie a fost furata din depozitele fortelor de coalitie din Irak. "In fiecare an, lipsa de seriozitate a controalelor genereaza situatii in care milioane de cartuse ajung in zone de razboi si cad in mainile unor persoane responsabile de incalcarea drepturilor omului", acuza organizatia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.