Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu vor intreprinde demersuri in cadrul Consiliului European de vara de la Bruxelles, la ale carui lucrari sunt prezenti, pentru a obtine bani din Fondul Solidaritatea pentru reconstructia
Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu vor intreprinde demersuri in cadrul Consiliului European de vara de la Bruxelles, la ale carui lucrari sunt prezenti, pentru a obtine bani din Fondul Solidaritatea pentru reconstructia caselor afectate de inundatii, beneficiind de faptul ca presedintia austriaca a UE a solicitat si discutarea problemelor de mediu. Aceasta solicitare vine ca urmare a faptului ca ploile au cazut in alte state aflate in amonte, iar Romania, ca tara de varsare a Dunarii, a suportat consecintele si de aceea trebuie gasita o cale pentru a rezolva problema alocarii unor bani din Fondul Solidaritatea si pentru reconstructia caselor afectate de inundatii, nu numai pentru refacerea infrastructurii. Seful statului si cel al Executivului doreau sa abordeze si problema folosirii banilor din Fondul Solidaritatea al Uniunii Europene pentru reconstructia caselor afectate de inundatii. Aceasta oportunitate s-a ivit in urma hotararii de miercuri a presedintiei austriece a UE, care a anuntat inlocuirea de pe agenda problemelor discutate de Consiliu a capitolului "Energie" cu probleme legate de mediu, inundatii si calamitati naturale. Din Fondul Solidaritatea au fost alocati deja 78 de milioane de euro, bani care sunt destinati acoperirii pagubelor produse de inundatii in infrastructura in 2005, dar nu si pentru reconstructia locuintele afectate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.