Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, s-a prezentat, ieri, din nou, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de reclamant, din partea Universitatii Bucuresti, in cadrul anchetei privind agresiunile impot
Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, s-a prezentat, ieri, din nou, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de reclamant, din partea Universitatii Bucuresti, in cadrul anchetei privind agresiunile impotriva studentilor si profesorilor si distrugerile provocate laboratoarelor si bibliotecilor Universitatii Bucuresti.

Fostul presedinte, a declarat, la sosirea la Parchetul General, ca un presedinte nu ar fi avut cum sa nu stie ce se intampla in momentul mineriadelor. El a mai adaugat ca in perioada mineriadelor din 1999 era pus la curent cu toate evenimentele. Constantinescu sustine ca si seful SRI de la acea vreme, Virgil Magureanu, a avut acces la toate informatiile cu privire la mineriade.
Cu aceasta ocazie, fostul presedinte Constantinescu a prezentat o lista de persoane din cadrul Universitatii Bucuresti care doresc sa depuna marturie asupra evenimentelor din 14 - 15 iunie 1990, precum si probe privind daunele provocate. Tot ieri a declarat ca in acest dosar ar trebui anchetati si procurorii care au asistat "la torturarea unor persoane nevinovate in cazarmele militare de la Baneasa si Magurele".
Fostul presedinte va reinnoi sesizarea prin care a solicitat redeschiderea anchetei impotriva lui Corneliu Vadim Tudor si a generalilor din Jandarmerie si Politie care si-au abandonat misiunile in momentul confruntarii dintre Jandarmerie si minerii responsabili de violentele de la Costesti. La termenul trecut, pe 7 iunie, fostul presedinte a declarat ca Miron Cozma nu ar trebui sa fie eliberat din inchisoare.
Emil Constantinescu a mai spus ca ar dori sa afle si care este stadiul anchetei in cazul mineriadei din 1999, pe care a catalogat-o, alaturi de cea din 1990, drept actiune terorista de stat. Fostul sef al statului a precizat ca pe langa faptuitorii directii, respectiv politisti si membri ai SRI, ar trebui cercetati si cei care au inspirat si organizat represiunile.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.