Experienta noilor state membre in urma integrarii a aratat ca integrarea a avut efecte benefice asupra agriculturii. Aceasta este concluzia unui seminar care a prezentat agricultura ceha, poloneza si ungara dupa aderare. Fermierii au devenit mai boga
Experienta noilor state membre in urma integrarii a aratat ca integrarea a avut efecte benefice asupra agriculturii. Aceasta este concluzia unui seminar care a prezentat agricultura ceha, poloneza si ungara dupa aderare. Fermierii au devenit mai bogati, fermele s-au consolidat in urma implementarii sistemului de plati directe pe suprafata, iar programul Sapard, desi a demarat greu si in Polonia, Ungaria si Cehia, a reusit, pana la urma, o absorbtie de 100% a fondurilor. Potrivit lui Jerzy Plewa, reprezentantul Poloniei, in ultimele doua saptamani de activitate a programului Sapard, cererile de finantare au fost cat in ultimii trei ani. Dupa aderare, sistemul de plati directe pe suprafata face ca banii sa ajunga direct la fermieri. Jiri Sir, reprezentantul Cehiei, ne incurajeaza in punerea la punct a agentiilor de plati.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.